Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας από το Ν. Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτη







Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, παγκόσμια ημέρα γιορτής για την 3η Ηλικία, ο Δήμος Σπάρτης και το Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας υλοποίησε τις εξής εκδηλώσεις:
  • Το πρωί, πλήθος μελών του Κ.Α.Π.Η. και μέλη του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης παρευρέθησαν στο Αρχιερατικό μνημόσυνο των εκλιπόντων μελών του Κ.Α.Π.Η.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος επαίνεσε και συνεχάρη το Δήμο και το Ν.Π. για την πρωτοβουλία αυτή.
Μετά το πέρας του μνημόσυνου, τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. και οι συγγενείς των εκλιπόντων μελών μετέβησαν στον καινούριο χώρο του Κ.Α.Π.Η. (Γκορτσολόγου 119) όπου προσφέρθηκαν καφές και αναψυκτικά.
  • Στις 6:30 μ.μ. έγιναν τα εγκαίνια του καινούριου χώρου του Κ.Α.Π.Η..
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευστάθιος άγιασε τον χώρο και με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου κ. Θεμιστοκλή Πατσιλίβα έκοψαν την κορδέλα.
Ξεχωριστή στιγμή ήταν η ανακήρυξη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Ευστάθιου σε επίτιμο μέλος του Κ.Α.Π.Η.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ν.Π. κ. Θεμιστοκλής Πατσιλίβας διάβασε το πρακτικό της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και προσέφερε στον Μητροπολίτη κ.κ. Ευστάθιο τιμητική πλακέτα λέγοντας «…πως η αδιάλειπτη φροντίδα του στο κοινωνικό και πνευματικό πεδίο, είναι φωτεινός οδηγός για όλους μας».
Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης επανέλαβε την αμέριστη στήριξή του προς τις δομές της κοινωνικής προστασίας και απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς την διοίκηση και τα μέλη του Κ.Α.Π.Η.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν επίσης ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Αδαμαντία Τζανετέα, , ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Γεώργιος  Μαρουδάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  κ.  Σταύρος Αργειτάκος, ο τ. δήμαρχος κ. Χρήστος Πατσιλίβας, η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού κα Ορφανού, και πάνω από 350 μέλη του Κ.Α.Π.Η.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι απεύθυναν χαιρετισμό με επαινετικά λόγια.
Από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ν.Π. κ. Θεμιστοκλή Πατσιλίβα έγινε μια ιστορική αναδρομή για το Κ.Α.Π.Η. και αναφέρθηκαν οι μελλοντικοί στόχοι του Ν.Π.

Στη συνέχεια, στον κόσμο, που πλημμύρισε τη νέα αίθουσα του Κ.Α.Π.Η.  προσφέρθηκε φαγητό, ποτό, τραγούδι και χορός έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Για τη μεταφορά των μελών των ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ Κ.Α.Π.Η. από τις Τ. Κ. Καστορείου, Σελλασίας, Ξηροκαμπίου και Λευκόχωματος είχε προβλεφθεί η μίσθωση λεωφορείου.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Βαλιώτης και το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου ευχαριστεί τα Μ.Μ.Ε., το κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών του κ. Σκιαδά για τη δωρεάν κατασκευή του δίσκου του μνημοσύνου, τον κ. Θεοδωρακάκο για τη δωρεάν προσφορά κρασιού.

Επίσης ευχαριστούμε το τμήμα και τον Διοικητή της Τροχαίας της Αστυνομίας Σπάρτης, τη Δημοτική Αστυνομία και τον εντεταλμένο δημοτικό Σύμβουλο κ. Τσαγγαρούλη Θεόδωρο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ απευθύνεται στα μέλη του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης, στους υπαλλήλους και στους εθελοντές του Κ.Α.Π.Η.

Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. υγεία και αγάπη, για να γιορτάζουμε κάθε χρόνο αυτή την ημέρα της 3ης Ηλικίας.

Για το Δ.Σ.
ο Πρόεδρος

Πατσιλίβας Θεμιστοκλής

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ