Αυτισμός, μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή


Την 21η Οκτωβρίου 2017 διεξήχθη ημερίδα στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, με θέμα: «Αυτισμός, μια νευροαναπτυξιακή διαταραχή».
Το θέμα διαχειρίστηκαν ο επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Κολαΐτης Γεράσιμος παιδοψυχίατρος, η ψυχολόγος κα Ψαρρά Σοφία, η εργοθεραπεύτρια κα Αποστολάτου Ιφιγένεια και η λογοθεραπεύτρια κα Αλατζά Βασιλική.
Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου παρευρέθησαν πολλοί εκπαιδευτικοί, γιατροί, επαγγελματίες υγείας, γονείς, κηδεμόνες, οι οποίοι με άκρα ησυχία και μεγάλη προσοχή άκουσαν τους ομιλητές και στο τέλος έθεσαν πάρα πολλές ερωτήσεις.
Παρέστησαν, ο αιδεσιμότατος π. Συμεών Παπαγεωργίου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη κ.κ. Ευστάθιου, ο Αντιδήμαρχος κ. Αργυρόπουλος Παναγιώτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Μεντή Ελένη, κα Γρηγόρη Δήμητρα, κ.Τσίπουρας Κωνσταντίνος, η αντιπρόεδρος του Ν.Π. κα Κώνστα Αντωνία, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, ο προϊστάμενος της Α/θμιας εκπαίδευσης κ. Νταλιάνης Πέτρος, εκπρόσωπος της Β/θμιας και ο σχολικός σύμβουλος κ. Σαϊτάκης Ιωάννης.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Αργυρόπουλος μεταφέροντας τις ευχές του Δημάρχου κ. Βαλιώτη, επαίνεσε το Ν.Π. για τις πρωτοβουλίες αυτές.
Ο Πρόεδρος του Ν.Π., κ. Θέμης Πατσιλίβας, ανέφερε πως η επιλογή του θέματος «Αυτισμός», ήταν σκέψη και πρόταση της επιστημονικής – οργανωτικής επιτροπής του Ν.Π.΄απαρτιζόμενη από την Αντιπρόεδρο του Ν.Π. κα Κώνστα Αντωνία πνευμονολόγο ιατρό, τον κ. Βαφειάδη Σωτήρη φαρμακοποιό, τον κ. Αλεξάκο Χρήστο ψυχοθεραπευτή, την κα Ματσούκα Αντιγόνη κοινωνική λειτουργό, και τον κ. Νικολαΐδη Ευάγγελο νοσηλευτή ΑΤΕΙ, τους οποίους θερμά ευχαρίστησε για την άρτια προετοιμασία της εκδήλωσης.
Ο κ. Πατσιλίβας ευχαρίστησε τους ομιλητές, τους επισήμους και τους πολυπληθείς παριστάμενους ακροατές της κατάμεστης αίθουσας λέγοντας πως τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν το αμέριστο ενδιαφέρον του δήμου για τα κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα και ευχήθηκε να συνεχιστούν οι προσπάθειες αυτές και στο μέλλον.
Στο τέλος των ομιλιών, τέθηκαν πολλές ερωτήσεις από το κοινό, που κράτησαν σε ζωηρό ενδιαφέρον τη συζήτηση.
Κλείνοντας, ο κ. Πατσιλίβας απευθυνόμενος στους ομιλητές, είπε:
«Κύριοι, καταφέρατε να μας αιχμαλωτίσετε, να μας καθηλώσετε στην κυριολεξία, αφού η απόλυτη προσοχή και ησυχία εντός της αιθούσης, μας έδωσε την ευκαιρία να προσεγγίσουμε τους στόχους μας, που ήταν και είναι η πλατιά ενημέρωση των συνδημοτών μας στα θέματα που τους απασχολούν».
Στους ομιλητές προσφέρθηκαν δώρα από προϊόντα της Λακωνικής γης, προς ένδειξη τιμής και ευχαριστίας.

Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΟΡΒΗΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Το παραθαλάσσιο χωριό της Λακωνίας που δεν το βλέπεις από πουθενά...

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΧΗ ΣΕΖΟΝ

Λακωνία: Δείτε γιατί συνέλαβαν 2 άτομα

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ