Aνησυχία Εργαζομένων για την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ – ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ σε μόνιμο Ιατρικό & λοιπό προσωπικό στο Nοσοκομείο Μολάων


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ
ΑΡ.Π. 65 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
FAX : 2732360153
Tηλ. Πρόεδρος Δ.Σ & Γεν/κής Συνελ/σης Κρέζου Διονυσία 6940512741
ΓραμματέαςΔ.Σ& Γεν/κής Συνελ/σης Παναγάκος Σταύρος 6946421361
ΘΕΜΑ : ανησυχία Εργαζομένων για την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ – ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ σε μόνιμο Ιατρικό&λοιπό προσωπικό, ανησυχία ως προς την καθυστέρηση σχετικά με τη διαμόρφωση του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ από το Δ.Σ του Νοσοκομείου Λακωνίας. Αγαπητοί πολίτες , τα μέλη του Δ.Σ συλλόγου εργαζομένων, έπειτα από προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διοικητή & Αν/α Διοικήτρια του Νοσοκομείου Λακωνίας , από τις απαντήσεις που εισέπραξαν και τους προσωπικούς υπαινιγμούς του Διοικητή ότι , ” καθόμαστε σε κλαδί που ροκανίζεται και να διευρύνουμε το μυαλό μας , ώστε να μας ενδιαφέρει η αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού ” ,συμπληρώνοντας η Αν/α Διοικήτρια για ” τμήμα επείγοντος τραύματος “, πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ και αποφασίστηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών. Στη Γενική Συνέλευση έγινε αποτίμηση όλων των λεγομένων ,της σοβαρής ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ του Νοσοκομείου και την ανησυχία όλων περί καθυστέρησης σύνταξης του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ γιατί το Υπουργείο Υγείας έχει ορίσει το τέλος του 2017 καταληκτική ημερομηνία δημοσίευσης ΦΕΚ. Τα τελευταία 4 χρόνια υπήρξαν 9 αποχωρήσεις μόνιμων Ιατρών [ συνταξιοδοτήσεις , μετακινήσεις,1 παραίτηση ] που δεν αντικαταστάθηκαν έως τώρα πλην ενός Γυναικολόγου .
Η προκήρυξη θέσης του ενός από τους δύο Αναισθησιολόγους που παραιτήθηκαν τον Ιούνιο του 2016 καθυστέρησε ένα χρόνο και ζητάμε να επισπευθεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας .
Ο Παθολογικός Τομέας , έπειτα από την οικειοθελή μετακίνηση ενός από τους δύο μόνιμους Παθολ/γους λειτουργεί με τον μόνιμο Διευθυντή και μαι Επικουρική Παθολόγο… Έχει δύο μόνιμους Καρδιολόγους , εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτείται το 2018.Έχουμε επισημάνει σε προηγούμενη συνάντηση την ανάγκη έγκαιρης πρόσληψης Επικουρικού Καρδιολόγου. Η προσπάθεια από τη Διοίκηση γίνεται σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ χωρίς αποτέλεσμα όμως , γιατί δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι Ιατροί. Συμπληρώνεται ο τομέας από έναν Παιδίατρο …..ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ.
Ο Χειρουργικός Τομέας διαθέτει δύο μόνιμους Χειρουργούς [ ο τρίτος μόνιμος προσφέρει υπηρεσίες στο Νοσοκομείο Σπάρτης από τέλος του 2014 ] & έναν Επικουρικό Χειρουργό. Έναν μόνιμο Ορθοπεδικό ,ο οποίος έχει κάνει αίτηση μετακίνησης και αναμένεται δεύτερος Ορθοπεδικός τον Νοέμβριο του 2017. Έναν Αναισθησιολόγος…..[ κενές 2 θέσεις] ΄Εναν Ωτορινολαρυγγολόγος. Έναν μόνιμο Γυναικολόγο & έναν Επικουρικό.
Στα ΤΕΠ υπηρετούν δύο Γενικοί Ιατροί και έξι Αγροτικοι Ένας μόνιμος Οδοντίατρος…
Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπηρετούν δύο μόνιμοι Ιατροί Νεφρολόγοι … Στον Εργαστηριακό Τομέα υπηρετούν δύο μόνιμες Ιατροί Μικροβιολόγοι ,ένας μόνιμος Αιματολόγος, ένας μόνιμος Ακτινολόγος και μία Επικουρική Ακτινολόγος…ΕΛΛΕΙΠΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Στο λοιπό προσωπικό εκτός από δύο μόνιμους στη Διοικητική Υπηρεσία , μία μόνιμη παρασκευάστρια στο Μικροβιολογικό το 2016 & έναν υπάλληλο στη Διοικ. Υπηρ/ια με απόσπαση το 2017 ,δεν έχει γίνει καμία άλλη μόνιμη πρόσληψη… Η Νοσηλευτική με 19 οργανικές θέσεις κενές , υποστηρικτικά λειτουργεί με προγράμματα του ΟΑΕΔ , μια ελαστική μορφή εργασίας που μας βρίσκει αντίθετους γιατί είναι πρόσκαιρη λύση. Η Διοίκηση μας υποσχέθηκε ότι θα προσληφθούν για εννέα μήνες 10 άτομα με χρήματα του Νοσοκομείου Μολάων και όχι από κρατική χρηματοδότηση, παροχής υπηρεσιών [ μπλοκάκι ]… Στο Διοικητικό και Παραϊατρικό υπάρχουν ελλείψεις…
Το Ιδιωτικό συνεργείο καθαριότητας λόγω εκκρεμών δικαστικών αποφάσεων παραμένει στο Νοσοκομείο … Λόγω μειωμένων προϋπολογισμών , υπάρχει έλλειψη σε Ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό.. Σε υλικά και αναλώσιμα με πολύ “σφιχτή ” διαχείριση και οικονομία λειτουργεί το Νοσοκομείο…
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2017 ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ….. ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΠΕΡΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΟΠΩΣ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ , ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ , ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΕ ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ .. ΖΗΤΑΜΕ -ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ… -ΤΗΝ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ.. -ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ… -ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ .ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ