Έπεσε η αυλαία του 35ου Σπάρταθλον
To πιο επιτυχημένο Σπάρταθλον των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης με την Τελετή λήξης.
Ο Δήμος Σπάρτης από την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου είχε μπει στο ρυθμό του Σπάρταθλον, υλοποιώντας εκδηλώσεις, που αφορούσαν το ιστορικό αυτό γεγονός αλλά και τη σημασία του αθλητισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Οι μικροί μας φίλοι ήταν πρωταγωνιστές σε ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις. Συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στην αναπαράσταση αρχαίων αθλημάτων και παιχνιδιών στο Παραευρώτειο Δημοτικό Πάρκο, στην κατασκευή στεφανιών από κλαδιά ελιάς για τους αθλητές, στην ενημέρωση με προβολή βίντεο σχετικά με τον αγώνα και την ιστορία του Σπάρταθλον και στις επιδείξεις από τον Παλαιστικό Σύλλογο Σπάρτης.
Τεράστια ήταν η συμμετοχή των παιδιών, στις δράσεις και τα επιτραπέζια παιχνίδια στο χώρο του τερματισμού. Τα παιδιά έφτιαξαν αθλητές με κολάζ και κατασκεύασαν καπέλα, υπό τις οδηγίες του Ν. Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και του 300ου Συστήματος Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, τα καταστήματα της Σπάρτης παρέμειναν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και ο κόσμος διασκέδαζε στην πεζοδρομημένη, για τις εκδηλώσεις, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης.
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο άγαλμα του Λεωνίδα κατά τις 5:00 το πρωί του Σαββάτου, για να υποδεχτεί τον πρώτο Σπαρταθλητή.
Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης κ. Σάββας Βελισσάρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Κουμουνδούρος και ο βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας Δημοτικοί Σύμβουλοι υποδέχονταν κάθε έναν αθλητή, που τερμάτιζε, με ένα αναμνηστικό,  ένα κύπελλο νερό από τον Ευρώτα, και ένα στεφάνι ελιάς, που το τοποθετούσαν  στο κεφάλι του, όπως οι αρχαίοι πρόγονοι.
Στην Τελετή λήξης του Σαββάτου συμμετείχαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Σπάρτης, που μας χάρισε ένα όμορφο μουσικό ταξίδι, παίζοντας ενορχηστρωμένα τραγούδια του μουσικοσυνθέτη Μάνο Λοΐζου, η κα Σόνια Φίλη, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, η οποία παρουσίασε αυτή την υπέροχη βραδιά και η κα Αντωνία Δόγα, η οποία βοήθησε με τη μετάφραση στην Αγγλική γλώσσα, προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.
Η Δημοτική Αρχή τίμησε και επιβράβευσε τους αθλητές και τις αθλήτριες, που έλαβαν μέρος σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, στους τρεις πρώτους άντρες Σπαρταθλητές, αλλά και στις τρεις πρώτες γυναίκες Σπαρταθλήτριες δόθηκαν βραβεία και αναμνηστικά.
Αναφορά έγινε και στους τρεις Λάκωνες, τον Νίκο Κωσταρίδη, τον Κώστα Λαμπρινό και  τον Παναγιώτη Καραλιά, που με τη συμμετοχή τους και το τερματισμό τους, έκαναν την Σπαρτιατική κοινωνία περήφανη.
Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης τόνισε ότι: «Ο Δήμος Σπάρτης για άλλη μια χρονιά αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της διεθνούς αυτής διοργάνωσης πραγματοποίησε μια εβδομάδα πλούσιων καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με σκοπό να δώσει στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τη θέση που του αξίζει όχι μόνο σε Εθνικό αλλλα και σε διεθνές επίπεδο.»
Τέλος ευχαρίστησε «όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τους εργαζόμενους του Δήμου, τις Υπηρεσίες, τους Τοπικούς Φορείς, τους Συλλόγους, και τους εθελοντές, που για ακόμα μία φορά ήταν η ψυχή των εκδηλώσεων, την ΕΡΤ, που με τη χορηγία της οι εκδηλώσεις του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ γίνονται γνωστές σ΄ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, όλα τα μέσα επικοινωνίας για την προβολή των εκδηλώσεων και φυσικά στους πρωταγωνιστές της βραδιάς, τους αθλητές και τις αθλήτριες, που για ακόμα μια φορά ξεπέρασαν τα ανθρώπινα όρια  κερδίζοντας το θαυμασμό όλων μας και  έγιναν πρεσβευτές του τόπου και της ιστορίας μας
Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, την Εφορία Αρχαιοτήτων, την Πνευματική Εστία Σπάρτης, το 300ο Σύστημα Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης, το Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης, τα Σχολεία του Δήμου, τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης, τη Λέσχη Φωτογραφία Σπάρτης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς – Μουσείο Ελιάς και Λαδιού, το Σύλλογο «Σπαρτιάτες Δρομείς», τους παραγωγούς Λακωνικών προϊόντων, το τμήμα ρυθμικής γυμναστικής του γυμναστηρίου Bioenergia, τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο «Dame La Mano και τη σχολή χορού Christina’s Dance Studio.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  

Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE