Μήνυμα Δημάρχου Σπάρτης για την 28η Οκτωβρίου


28 Οκτωβρίου 1940, η ημέρα που ο Ελληνικός λαός αντιστάθηκε, δεν υποτάχθηκε στις επιθυμίες των ναζιστικών στρατευμάτων. Ένα ΟΧΙ, που δε δίστασε να το βροντοφωνάξει, για να υπερασπιστεί την ελευθερία της πατρίδας μας.
Ο αγώνας αυτός αποτελεί σταθμό στη νεότερη ιστορία μας, που μας υπενθυμίζει το μεγαλείο της ψυχής όλων όσων θυσιάστηκαν ανιδιοτελώς στην πάλη κατά του φασισμού – ναζισμού. Μας βοηθά να διατηρήσουμε στη μνήμη μας την ιστορία και να ενισχύσουμε το καθήκον, που έχουμε να τη μεταλαμπαδεύσουμε από γενιά σε γενιά και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, που αποτελούν το μέλλον του τόπου για να την έχουν ως οδηγό, για τους σημερινούς αγώνες.
77 χρόνια μετά, χρέος όλων μας είναι να προβληματιστούμε από τα διδάγματα της ιστορίας για να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση, ετοιμότητα και να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη και δύναμη για να αντισταθούμε και να πούμε και εμείς το δικό μας ΟΧΙ απέναντι στις σημερινές συνθήκες φτώχειας και ανεργίας, οι οποίες είναι συνέπειες της πολυετούς κοινωνικοοικονομικής κρίσης, που βιώνει η χώρα μας.
Ας υποκλιθούμε, λοιπόν, με σεβασμό στους αγωνιστές, που έδωσαν σκληρές μάχες για αξίες και ιδανικά και δίδαξαν  τη σημασία της αυταπάρνησης, του αγώνα και της θυσίας κάνοντας δύσκολη τη ζωή των κατακτητών.
Για να μη λυγίσουμε μπροστά στις δυσκολίες, για να είναι η ζωή μας γεμάτη αξιοπρέπεια και  περηφάνια, για να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Ο Δήμαρχος Σπάρτης,

Ευάγγελος Βαλιώτης

Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr