Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο
Με παιδικές φωνές και χορωδίες γέμισε τη παραμονή των Χριστουγέννων το Επισκοπείο στη Σπάρτη. Τα παραδοσιακά κάλαντα, αλλά και εορταστικά τραγούδια, έψαλλαν στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο κληρικοί και ιερομόναχοι, στρατιώτες του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών, τρόφιμοι του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης, Κατηχητικά Σχολεία και ομάδες παιδιών, που αυθόρμητα χτύπησαν τη πόρτα του Επισκοπείου.
Η παραμονή των Χριστουγέννων ξεκίνησε στη Σπάρτη με τον Όρθρο και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, στο Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε εορταστική ατμόσφαιρα στο Επισκοπείο, με τον Σεβασμιώτατο, όπως συνηθίζεται, να ακούει τα Κάλαντα από όλους όσοι είχαν την καλή διάθεση να τον επισκεφθούν για το λόγο αυτό.
Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η χορεία καλλικέλαδων πατέρων της αδελφότητας της Ιεράς Μονής των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων με επικεφαλής τον Καθηγούμενο Πανοσ. Αρχ. π. Εφραίμ, που έψαλλαν το απολυτίκιο και το κοντάκιο της εορτής των Χριστουγέννων. Ακολούθησε το Κατηχητικό Σχολείο και η Ενοριακή χορωδία Τσεραμιού που παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα που περιελάμβανε τα γνωστά κάλαντα καθώς και παραδοσιακά κάλαντα από την Καστοριά, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η απόδοση του τραγουδιού «Ο μικρός Χριστός» στη νοηματική γλώσσα, από παιδιά του ανωτέρου τμήματος των κατηχητικών συνάξεων, την εκμάθηση του οποίου είχε αναλάβει η κ. Όλγα Τσώνη. Επίσης τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκε το Κατηχητικό σχολείο του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας τα παιδιά του οποίου του προσέφεραν και τρία όμορφα δώρα. Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας δεν έκρυψε τη χαρά του από τις αυθόρμητες επισκέψεις παιδιών στο Επισκοπείο.
Την προπαραμονή των Χριστουγέννων έψαλλαν τα Κάλαντα και τραγούδησαν εορταστικά τραγούδια τα μέλη της χορωδίας του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών. Οι στρατευμένοι ολοκληρώνοντας το πρόγραμμά τους ευχήθηκαν χρόνια πολλά στο Σεβασμιώτατο, ο οποίος με τη σειρά του τους συνεχάρη, τους έδωσε τις πατρικές του ευχές για ευλογημένα Χριστούγεννα, καλή χρονιά και καλό υπόλοιπο θητείας, ενώ ακολούθησε μικρό κέρασμα. Νωρίτερα η χορωδία του ΚΕΕΜ είχε επισκεφθεί το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων ‘’ο Άγιος Παντελεήμων’’ δίνοντας χαρά σε τροφίμους και εργαζόμενους.
Συγκινητική ήταν η επίσκεψη ομάδας τροφίμων του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης με τη συνοδεία εργαζομένων. Οι τρόφιμοι έψαλαν τα κάλαντα και στη συνέχεια προσέφεραν στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας ένα όμορφο δώρο, που οι ίδιοι είχαν φιλοτεχνήσει με τη βοήθεια εκπαιδευτικών του Ιδρύματος.

Σχόλια

NRG SPORTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr