Ο ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ στην Word historical & cultural cities expo 2016 , που πραγματοποιήθηκε στην Nanjing Κίνας



O Δήμος Σπάρτης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα και του Δήμου Nanjing της Κίνας , που ανέλαβαν όλα τα έξοδα συμμετοχής και φιλοξενίας, συμμετείχε στην  Word historical & cultural cities expo 2016 , που πραγματοποιήθηκε από 23 έως 26 Οκτωβρίου 2016 στην Nanjing.

Το Δήμο Σπάρτης εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, Ευάγγελος Βαλιώτης, συνοδευόμενος από την Δημοτική Σύμβουλο, Μακρυσοπούλου Χριστίνα.
Στη διεθνή συνάντηση μετείχαν Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι από 23 χώρες και 35 πόλεις όπως το Παρίσι, Λος Άντζελες, Γιόρκ, Αγία Πετρούπολη, Φλωρεντία, Κατμαντού, Ντάλλας, Σαν Αντώνιο κ.α.
Κατά τη διάρκεια του φόρουμ ο κ. Βαλιώτης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει δώρα με το Δήμαρχο της Ναντζίνγκ κMiao καθώς και με Δημάρχους και εκπροσώπους άλλων πόλεων, ενώ στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου  ευχαρίστησε θερμά τις τοπικές αρχές για την πρόσκληση και την φιλοξενία.
Στην ομιλία του, η οποία μεταφράστηκε στην αγγλική και την κινέζικη γλώσσα, με τίτλο «Η πολιτιστική κληρονομιά της Σπάρτης ως μοχλός για τη βιώσιμη ανάπτυξή της πόλης»  έκανε παρουσίαση του Δήμου Σπάρτης με συνοδεία οπτικοακουστικού υλικού.
Στο τέλος του φόρουμ όλες οι πόλεις που συμμετείχαν υπέγραψαν ένα κείμενο διακήρυξης για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς που αποτελεί πολύτιμο και αναγκαίο εργαλείο για την επίτευξη των 17 στόχων που προβλέπει η Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών για την αειφόρο ανάπτυξη

Η συμμετοχή του Δήμου μας , στο φόρουμ για την αειφόρο ανάπτυξη των ιστορικών και πολιτιστικών πόλεων, υπό την αιγίδα της UNESCO ήταν μια  ευκαιρία για την  πολιτιστική προβολή της Σπάρτης στην μακρινή Κίνα αλλά και η  άντληση σημαντικών στοιχείων και καλών πρακτικών για την κοινωνική οργάνωση και άλλων τομέων του  Δήμου μας.

Ο Δήμος Σπάρτης συμμετέχει πλέον ενεργά στο Δίκτυο των Iστορικών και Πολιτιστικών πόλεων της UNESCO και με βάση τη Διακήρυξη δεσμεύεται πλέον στην εφαρμογή στρατηγικών αλλά και των μηχανισμών που βασίζονται στην πολιτιστική κληρονομιά, την πολιτιστική δημιουργικότητα, τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος και τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ