Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας στη ΣπάρτηΟργάνωση κύκλου ομιλιών: " Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας"
Το Ν.Π Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης,
με τη συνεργασία της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς / Μουσείου Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού, του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος και της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Λακωνίας,
οργανώνει σειρά μαθημάτων, με διδάσκουσα την καθηγήτρια (ΕΚΠΑ) Μαρία Δ. Ευθυμίου, με το γενικό τίτλο:
"Δεκαπέντε Μαθήματα Παγκόσμιας Ιστορίας",
και με τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ
ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥΣ
Η ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΒΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ: Η ΙΝΔΙΑ - Η ΚΙΝΑ - Η ΙΑΠΩΝΊΑ - Η ΡΩΣΙΑ - Η ΕΥΡΩΠΗ - Η ΑΜΕΡΙΚΗ.
Το πρόγραμμα των μαθημάτων έχει ως εξής:
25,26,27 Νοεμβρίου 2016
2,3,4, Δεκεμβρίου 2016
9,10,11 Δεκεμβρίου 2016
16,17,18 Δεκεμβρίου 2016
& 13,14,15 Ιανουαρίου 2017
[ Τα μαθήματα δεν είναι ανεξάρτητα, αλλά η γνώση των προηγουμένων μαθημάτωθεωρείται βάση κατανόησης για τα επόμενα. Ειδικά για τους ενδιαφερόμενους να λάβουν Βεβαιώσεις Συμμετοχής, διευκρινίζεται πως προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να μην έχουν χάσει συνολικά περισσότερα από δύο τρίωρα μαθήματα.]
Τα μαθήματα θα διδάσκονται την Παρασκευή και το Σάββατο 6.00' -9.30' μμ. στην Πνευματική Εστία Σπάρτης (Λυκούργου 82 & Χαμαρέτου) & το Σαϊνοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο (πεζόδρομος Κλεομβρότου), και την Κυριακή, 10.00'πμ. - 13.30 μμ. στο Μουσείο Ελιάς & Ελληνικού Λαδιού (Όθωνος-Αμαλίας 129).
Ειδικά για το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, λόγω της εκδήλωσης τιμής και μνήμης για τους 118 εκτελεσμένους στο Μονοδέντρι μάρτυρες, που οργανώνει ο Δήμος Σπάρτης και το Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (ισόγειο Βιβλιοθήκης) στις 6μμ, το μάθημα θα γίνει στις 3.00 – 6.00 μμ
H ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Ενδεικτικά, από μαθήματα της Μ.Ε. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΑΡΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Γεννήθηκε στην Λάρισα το 1955.
Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ολοκλήρωσε τους κύκλους των Μεταπτυχιακών της Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Παρίσι.
Έχει διδαχθεί επτά ξένες γλώσσες.
Από το 1981 ανήκει στο Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό του ΕΚΠΑ. Στην τρέχουσα περίοδο κατέχει τον τίτλο της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας. Χρημάτισε Διευθύντρια του Τομέα Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.
Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Επιτροπές Ιστορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έχει παρουσιάσει επιστημονικές ανακοινώσεις σε πολυάριθμα Διεθνή Συνέδρια Ιστορίας. Έχει μετάσχει σε δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκπαιδευτικές δράσεις σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κατά την τελευταία δεκαετία διδάσκει στο ευρύ κοινό, δωρεάν, σχεδόν καθημερινά, σε εσπερινή βάση, σε ολόκληρη την Αττική και την Ελλάδα, κύκλους Παγκόσμιας και Ελληνικής Ιστορίας. Μέχρι στιγμής έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά περί τα 45.000 άτομα.
Έχουν κυκλοφορήσει τρία βιβλία της. Έχουν δημοσιευθεί περισσότερα από πενήντα άρθρα της σε περιοδικά Ιστορίας, σε Πρακτικά Συνεδρίων Ιστορίας, σε ένθετα Ιστορίας. Έχουν δημοσιευθεί παρεμβάσεις και τοποθετήσεις της -περί τα πανεπιστημιακά και κοινωνικά- στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.
Κατά το έτος 2013 τιμήθηκε με το «Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου – Στ. Πνευματικού».
Είναι μητέρα δύο ξεχωριστών νεαρών ανδρών, του Γιωργή και του Ρήγα Χατζηλάκου, και δύο υπέροχων νυφών, της Claudia Marota και της Isaure Maiza.
Είναι γιαγιά της Μάγιας και της Έλενας.
Είχε την ευλογία να είναι θυγατέρα δύο ακέραιων ανθρώπων, της Χριστίνας και του Δημήτρη Ευθυμίου˙ αδελφή ενός αγαπημένου αδελφού, του Πέτρου˙ μαθήτρια ενός σπουδαίου πανεπιστημιακού δασκάλου και χαλκέντερου ιστορικού, του Βασ. Βλ. Σφυρόερα. Τέλος, έχει την τιμή να συγκαταλέγεται στον κύκλο των φίλων δεκάδων ζεστών, ουσιαστικών, αυθεντικών, ταλαντούχων, δοτικών και φωτεινών ανθρώπων - φίλων, συγγενών, συνορειβατών, συν-κωπηλατών, συγχορευτών, συντραγουδιστών, συνοραματιστών, συν-συζητητών, συναδέλφων.

Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ευχόμαστε να συνεχίσετε να συλλέγετε καπάκια γιατί κάποιοι συνάνθρωποί μας ελπίζουν για κάτι καλύτερο."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE