Πρόκειται για επαγγελματίες ψεύτες


Συμμετοχή Λεωνίδα Γρηγοράκου, στην εκπομπή του ΑRT TV, “Αρτηρία”,
στη δημοσιογράφο Φραντζέσκα Σαββοργινάκη


Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016

Για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Επειδή ακούω διάφορα, όπως, ότι μειώθηκε η ανεργία κατά 4 μονάδες, ένα θα πω: Οι άνθρωποι αυτοί πήραν την εξουσία, λέγοντας ψέμματα. Τώρα πια δεν μπορούν να βγουν καν στην κοινωνία. Πρόκειται για επαγγελματίες, μάλιστα, ψεύτες, γιατί συνεχώς και παντού λένε ψέμματα. Διατυμπανίζουν ότι μειώθηκε η ανεργία. Πώς ακριβώς μειώθηκε; Με την υιοθέτηση ελαστικών μορφών εργασίας; Με τους εργαζομένους να παίρνουν 100 και 200 ευρώ τον μήνα; Με αυτούς τους τρόπους “πέφτει” η ανεργία; Προηγουμένως ο δείκτης της ανεργίας ήταν 27%, γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες συνθήκες αγοράς και όταν γίνονταν προσλήψεις στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα, ήταν μεν λίγες, αλλά με σταθερούς μισθούς. Βλέπω, λοιπόν, μια κυβέρνηση ανίκανη και ανήμπορη. Μια κυβέρνηση που δεν έχει καν τα στελέχη, για να μπορέσει να τα “βγάλει πέρα”. Η κυβέρνηση βρίσκεται “εκτός τόπου και χρόνου” γι' αυτό και καταρρέει. Και η κατάρρευση θα είναι πολύ έντονη εξαιτίας των τόσων ψεμμάτων που είπαν. Όταν εμείς το 2014 λέγαμε, ότι το 2015 θα βγούμε στις αγορές, ήταν αλήθεια. Θα το είχαμε καταφέρει και θα είχαμε ήδη βγει στις αγορές. Θα είχαμε φύγει από το μνημόνιο. Υπήρχε τότε το γνωστό e-mail Χαρδούβελη, το οποίο αφορούσε 800 εκατομμύρια, το πολύ 1 δις ευρώ. Αντίθετα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε σε ένα νέο μνημόνιο 86 δισεκατομμυρίων, χρέωσαν τη χώρα άλλα 100 δις ευρώ και εξακολουθούν να λένε συνεχώς ψέμματα. Αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Όλα όσα λένε είναι ψέμματα. Ποιο θέμα είναι αλήθεια; Το ΕΣΠΑ; Ο αναπτυξιακός νόμος; Ξέρετε πόσα λίγα χρήματα περιλαμβάνει ο αναπτυξιακός νόμος, όταν οι προηγούμενοι περιελάμβαναν δισεκατομμύρια; 500 εκατομμύρια έχει ο νέος αναπτυξιακός νόμος. 500 εκατομμύρια είναι “ψίχουλα”. Αυτά τα λεφτά θέλουν να “ρίξουν” στην αγορά; Τα ψέμματα τελείωσαν. Το ασφαλιστικό τίθεται ξανά στο “τραπέζι” των συζητήσεων. Βλέπετε κάθε μέρα τί γίνεται. Ο λαός δύο φορές μας καταψήφισε. Ήρθε η ώρα όμως να βάλουμε τη χώρα μπροστά.

Για τις πολιτικές που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου
Δεν ξέρω τί είχε στο πρόγραμμά της η ΝΔ, αλλά εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, στο προεκλογικό μας πρόγραμμα μας το 2015, και τις δύο φορές, είχαμε πει ότι δε θα μειώσουμε άλλο μισθούς και συντάξεις. Βγαίνει, λοιπόν, τώρα, ο κύριος Κατρούγκαλος και έχει και το θράσος να στέλνει επιστολές. Έχουν χάσει την έννοια της πραγματικότητας. Έχουν χάσει την επικοινωνία με τον κόσμο. Τί ακριβώς έστειλε, δηλαδή, ο κύριος Κατρούγκαλος στους συνταξιούχους; Επιστολή για να τους πει, ότι τους “έκοψε” τις συντάξεις; Γιατί προηγουμένως άλλα έλεγε. Έβγαινε στα κανάλια και έλεγε, ότι δεν πρόκειται να “κοπούν” συντάξεις. Ποιος δεν έχει υποστεί, αυτή την στιγμή, μείωση της σύνταξής του; Ακούστε. Η έξοδος στις αγορές, που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα δε θα γίνει. Δεν μπορεί να γίνει υπό αυτές τις συνθήκες.

Για την πιθανότητα υπογραφής 4ου μνημονίου λόγω λαθών της κυβέρνησης
Υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Οι άνθρωποι είναι ανίκανοι. Δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τίποτα με επιτυχία. Πρώτο και βασικό, οι άνθρωποι αυτοί δεν ξέρουν να δουλεύουν. Δεύτερο, η κυβέρνηση αυτή είχε μαζί της ανθρώπους που έκαναν κακό στη χώρα. Είχε τον Βαρουφάκη. Ο συγκεκριμένος κύριος ήταν ο καταστροφέας της χώρας. Καταστροφή για την εθνική οικονομία. Καταστροφή στον ιδιωτικό τομέα. Ας μας πούν για μία επένδυση που έγινε τα τελευταία δύο χρόνια. Πείτε μου ποιος μισθός αυξήθηκε, που υποσχέθηκαν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα πήγαιναν τον ελάχιστο στα 781 ευρώ. Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ που είναι στα κατώτατα επίπεδα. Φοβάμαι ότι θα έχουμε γρήγορα πολλές εξελίξεις. Βέβαια, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με όσα έχει κάνει στον τόπο, θα επιστρέψει στα ποσοστά του 4%. Θα σας πω κάτι ιστορικό. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πάρει 45% και στις επόμενες εκλογές πήραμε 12.5%. Το 36% θα γίνει 4% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμένα με ενδιαφέρει η χώρα. Αντίθετα, στον ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους, για την “καρέκλα” τους, για τον ανασχηματισμό και πώς θα κρατήσουν τα βιλαέτια τους. Έχουν κάνει 30.000 προσλήψεις. Οι άνθρωποι είναι κρατιστές. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Δεν τους ενδιαφέρει η παραγωγή. Δηλαδή το πώς θα παράγουμε καινούρια προϊόντα, πώς θα φέρουμε επενδύσεις, πώς θα στηρίξουμε τον ιδιωτικό τομέα, πώς θα μειώσουμε τη φορολογία, ώστε να στηρίξουμε τα ασφαλιστικά ταμεία. Χωρίς παραγωγή πλούτου, στην Ελλάδα οι μισθοί και οι συντάξεις οπωσδήποτε θα μειώνονται. Δεν μπορεί κάποιος, που σήμερα παίρνει 700 και 800 ευρώ, να πληρώνει τον συνταξιούχο των 1000 ευρώ. Είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι θα έχουμε συνεχή μείωση των συντάξεων, αν συνεχίσουμε έτσι.

Για την πιθανότητα εξόδου της χώρας από την κρίση
Η παραμονή αυτών των ανθρώπων στην εξουσία είναι καταστροφή. Δεν μπορώ να ακούω για τα προηγούμενα 40 χρόνια. Εμένα με ενδιαφέρει η χώρα και η κοινωνία. Εμείς και εγώ προσωπικά έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Το 45% έγινε 12.5% και μετά 4%. Ο λαός μας απέδωσε αυτό που νόμιζε, ότι μας άξιζε. Η μοναδική περίπτωση, όμως, τώρα, για να βγει η χώρα από την κρίση είναι η συναίνεση. Άκουσα την συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι η ΝΔ και όλη η αντιπολίτευση δεν προσφέρει την συναίνεσή της. Επί 4 χρόνια μας ταλαιπωρούσαν και δεν έδιναν συναίνεση. Τώρα τί ακριβώς ζητάνε; Να θυμίσω στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ , ότι τότε μας πετούσαν ντομάτες, πορτοκάλια και λεμόνια; Εμείς δε θα πέσουμε στο επίπεδό τους. Να θυμίσω, ότι όλοι αυτοί, που είναι τώρα μέσα στην Βουλή και αποφασίζουν για την τύχη του λαού, ήταν τότε απέξω και φώναζαν και έβριζαν; Αυτοί μας κυβερνούν σήμερα. Καταλαβαίνετε τί πολιτικό “υλικό” μας κυβερνά. Έχουν έναν ακροδεξιό σύμμαχο και δεν ντρέπονται καθόλου. Είναι η φερόμενη “πρώτη φορά Αριστερά” και κανένας τους δεν μιλάει. Πήγε ο κύριος Καμμένος στον Αρχιεπίσκοπο και κλαίγοντας του είπε, ότι αν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, θα την ρίξει. Και εξακολουθούν να μην μιλάνε. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο γι' αυτούς. Υπάρχει μόνο η εξουσία. Η νομή της εξουσίας και πως θα παραμείνουν σε αυτή. Είμαι βουλευτής πάρα πολλά χρόνια. Εμείς παλιότερα μπαίναμε στην Βουλή, ψηφίζαμε και βγαίνοντας δε γνωρίζαμε, αν εξακολουθούσαμε να ήμαστε κυβέρνηση. Εδώ έχουμε 153 βουλευτές μπετόν αρμέ. 153 στρατιωτάκια, που απλά ψηφίζουν.

Για τα τεκταινόμενα στην Υγεία
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι έχει κάνει αρκετές αρκετές προσλήψεις. Να ρωτήσω κάτι θέλω, τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ. Από ποια προκήρυξη είναι οι προσλήψεις που κάνανε; Να τους θυμίσω εγώ. Αυτές οι 4.000 προσλήψεις έχουν υπογραφές άλλων. Είναι από την προκήρυξη του 2014. Εγώ την έχω υπογράψει. Συνεχίζουν τα ψέμματα και να καταστρέφουν την Υγεία. Δεν έχουν κανένα επιχείρημα για όσα υποστηρίζουν. Λένε ψέμματα και όσα υποστηρίζουν είναι παρακμιακά. Δεν έχουν κάνει ούτε ένα έργο. Ο διαγωνισμός των ασθενοφόρων “λίμναζε” για 7 ολόκληρα χρόνια και όταν πήγαμε στο Υπουργείο Υγείας ήταν το πρώτο πράγμα με το οποίο ασχοληθήκαμε. Η απορρόφηση των χρημάτων του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου ήταν 98%. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απορροφήσει τίποτα. Εγώ θυμάμαι τα πάντα από το παρελθόν μας. Στον ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάνε εύκολα, όταν δέχονται τον κύριο Καμμένο, να τους αποκαλεί “συντρόφους” και δεν ντρέπονται. Όλοι είχαν κάποια πρόταση. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε την ένταξη στην ΕΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου την ανανέωση του μετεμφυλιακού κράτους και την κοινωνική αναδιανομή του πλούτου. Ο Κώστας Σημίτης τον εκσυγχρονισμό του κράτους και την ΟΝΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδεψε τον κόσμο και υπέγραψε το επαχθέστερο μνημόνιο. Είπαν ψέμματα στον λαό. Η κυρία Ανεμοδουρά είπε, ότι δεν έχει υπάρξει στα κέντρα των αποφάσεων. Ας τελειώνουμε με όλα αυτά. Επί χρόνια ήταν Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πειραιά, διαχειρίστηκε εξουσία και δεν μπορεί να “βγάζει την ουρά” της απέξω. Έχει υπάρξει χρόνια συνδικαλίστρια. Ας μας πει, λοιπόν. Συμφωνεί με όλα αυτά; Με βάση τις δικές σας προτάσεις λαμβάνονταν αποφάσεις.

Για το θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης
Όλα έγιναν, γιατί ο κύριος Παππάς ήθελε να είναι καναλάρχης. Φυσικά έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο αλλά όχι με αυτό τον τρόπο. Ήρθε αυτός ο ανεκδιήγητος Υπουργός και νόμιζε, πως με την αλαζονεία της εξουσίας, θα τα κάνει όλα όπως ήθελε. Είμαι άνθρωπος της συναίνεσης. Δεν έχω πάει ποτέ “απέναντι” σε ακραίες καταστάσεις. Υπήρξα πολλά χρόνια στην Διάσκεψη των Προέδρων. Μόνο με την συναίνεση μπορεί αυτή η χώρα να βρει διέξοδο. Την συναίνεση όμως δεν την βρίσκουμε με ένα μόνο “ναι”. Χρειάζεται το “ναι” όλων μας. Αυτό πρέπει να καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δε γίνεται να φέρνουν ένα δικό τους υποψήφιο και να περιμένουν απλά να κοιτάμε και να ψηφίζουμε. “Μουλόπουλοι” και άλλοι διάφοροι τελείωσαν. Όταν πας να φτιάξεις μια Ανεξάρτητη Αρχή δεν πας και “πετάς” κάποια ονόματα. Καλείς προηγουμένως τους εκπροσώπους των κομμάτων, συζητάς και έτσι αποτρέπονται τέτοια φαινόμενα. Αλλιώς σημαίνει ότι απλά προσπαθείς να “σκεπάσεις” όσα άσχημα συμβαίνουν στο πολιτικό σκηνικό.

Για τη θέση του στην πολιτική σκηνή του τόπου
Προσωπικά, υπόσχομαι, ότι εάν είμαι ξανά βουλευτής Λακωνίας, με το χώρο στο οποίο ανήκω, γιατί εκεί βρίσκομαι και δεν έχω φύγει, θα προσπαθήσω, να βοηθήσω να προχωρήσει η χώρα παρακάτω.
Και επειδή, όπως φαίνεται, η Νέα Δημοκρατία θα βγει πρώτο κόμμα, θέλω να αναφέρω ότι αν δεν πουν στον ελληνικό λαό τί πραγματικά θα γίνει τα επόμενα χρόνια, καλύτερα να μην βγουν.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ