ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΜε εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη προσέλευση, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου, τα εγκαίνια της  Άνω Πόλης και του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας στο Κάστρο Μονεμβασίας, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και τη Δ/νση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.    
Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός εφημέριος της Ενορίας Μονεμβασίας, ως εκπρόσωπος του  Παναγιοτάτου Μητροπολίτη.
Μετά την τελετή του αγιασμού, ακολούθησε ξενάγηση από την αρχαιολόγο κα Παναγιώτα Σκάγκου, από την κεντρική πύλη μέχρι το Ναό της Αγίας Σοφίας ή Παναγίας Οδηγήτριας.
Στην Άνω Πόλη αποκαλύφθηκε και αναδείχθηκε μια γειτονιά, η οποία αποδόθηκε στο κοινό και περιλαμβάνει  το συγκρότημα της κεντρικής πύλης με τους επιμέρους χώρους, τον πλησιόχωρο ανώνυμο ναό, δύο οικίες και δίκτυο δρόμων,  το οποίο  οδηγεί  στο λαμπρότερο βυζαντινό μνημείο της Μονεμβασίας,  το Ναό της Αγίας  Σοφίας  ή  Παναγίας  Οδηγήτριας.  
Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα «Ανάδειξη περιοχής Ναού Αγίας Σοφίας και κεντρικής πύλης στην Άνω Πόλη Μονεμβασίας» και «Αποκατάσταση του Ιερού Ναού Παναγίας Οδηγήτριας ή Αγίας Σοφίας στην Άνω Πόλη Μονεμβασίας Δ. Μονεμβασίας Π.Ε. Λακωνίας Περιφέρειας Πελοποννήσου», τα οποία εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 και πραγματοποιήθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και τη Δ/νση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην Κάτω Πόλη, όπου έγιναν και οι ομιλίες και έκλεισε με τη συνοδεία κλασικών μελωδιών τζαζ και την παράθεση  κερασμάτων στην πλατεία του Ελκόμενου Χριστού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης,  ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Αραχωβίτης  και Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Τζανετέα, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κα Ευαγγελία Πάντου, οι οποίοι και χαιρέτισαν την εκδήλωση, Αρχαιολόγοι από τη Δ/νση Αναστήλωσης του Υπουργείου  Πολιτισμού, ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Ματούλα Μπελεγρή, Ιωάννης Μπουκουβάλας και Ιωάννης Τζεφεράκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σταύρος Χριστάκος και Κων/νος Μαυρομιχάλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μονεμβασίας κ. Δημήτριος Χουσάκος, δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.

Σχόλια

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

ΒΟΡΒΗΣ

AIVALI HOTEL

SLEEP EXPERTS

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

PIZZA PALACE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr