Εκδηλώσεις για τον «βυθισμένο οικισμό» στο Παυλοπέτρι Ελαφονήσου


Στις 23 και 24 Ιουλίου 2016 διοργανώνεται το Pavlopetri Watch Day με στόχο τον εορτασμό της ένταξης του Παυλοπετρίου από τον Διεθνή Οργανισμό Μνημείων (World Monuments Fund) στον κατάλογο (Watch List) με τους 50 περισσότερο απειλούμενους χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς στον πλανήτη, για την περίοδο 2016-2018. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκινά το Σάββατο, 23 Ιουλίου, στις 11:00 π.μ στην παραλία της Πούντας, στο Παυλοπέτρι Ελαφονήσου, όπου σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα υπάρξει οριοθέτηση του Παυλοπετρίου με συμβολική πόντιση σημαντήρων περιμετρικά του θαλάσσιου αρχαιολογικού χώρου (oι σημαντήρες θα προσδιορίσουν τη θέση της βυθισμένης πολιτείας, αποθαρρύνοντας τη διέλευση ή αγκυροβολία μικρών σκαφών).
Μετά την τελετή, θα ακολουθήσει ξενάγηση στo Παυλοπέτρι, στα αγγλικά από τον δρ. Nic Flemming και στα ελληνικά από την αρχαιολόγο της Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, κ. Δέσποινα Κουτσούμπα (όσοι θέλουν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να έχουν μαζί τους μάσκα και αναπνευστήρα).
Το πρόγραμμα συνεχίζεται το βράδυ, με ομιλίες και παρουσιάσεις. Συγκεκριμένα: στο ξενοδοχείο "Limira Mare", στη Νεάπολη, στις 8:00 μ.μ. θα μιλήσουν ο δρ. Nic Flemming και o καθηγητής Άγγελος Δεληβοριάς. Ο δρ. Flemming θα εστιάσει στο Παυλοπέτρι και τη σημασία του, τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τη μέχρι τώρα έρευνα και τα ανεξερεύνητα μυστικά που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το αντικείμενο νέας έρευνας. Ακολούθως, ο κ. Δεληβοριάς, πρώην Διευθυντής στο Μουσείο Μπενάκη, θα αναφερθεί στη σημασία των αρχαιολογικών χώρων της ευρύτερης περιοχής των Βοιών, ενώ ο Διευθυντής Προγράμματος για το Παυλοπέτρι στον Διεθνή Οργανισμό Μνημείων (World Monuments Fund), κ. Γιάννης Αβραμίδης, θα εξηγήσει τη σημασία του προγράμματος παρακολούθησης, προστασίας και ανάδειξης (Watch programme) του Οργανισμού.
Tην Κυριακή, 24 Ιουλίου, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στην Ελαφόνησο, με την προβολή της ταινίας για το Παυλοπέτρι που έφτιαξαν μαθητές από το Γυμνάσιο της Ελαφονήσου και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ίδιους τους μαθητές  για τη διαδικασία παραγωγής της ταινίας. Τέλος, σε παραλία της Ελαφονήσου, κοντά στην πόλη, θα υπάρξουν δραστηριότητες για παιδιά, όπως π.χ. ένα παιχνίδι που θυμίζει το επιτραπέζιο παιχνίδι «Φιδάκι», αλλά είναι ειδικά προσαρμοσμένο στο Παυλοπέτρι.
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Η ΣΠΑΡΤΗ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ STUDIO "ΑΝΟΧΗΣ"

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE