ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ: Δε νομίζω ότι θα βγάλουν τον Σεπτέμβριο

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή


Δημοσιογράφος: Καλημέρα κύριε Γρηγοράκο. Είχατε πει από αυτή την εκπομπή ότι δεν πρόκειται να ψηφίσετε αυτόν τον εκλογικό νόμο και νομίζω ότι διατηρείτε την ίδια άποψη.
Λ. Γρηγοράκος: Βεβαίως.
Δημοσιογράφος: Πάμε μπροστά σε ένα μεγάλο θέμα που λέγεται συνταγματική αναθεώρηση, κύριε Γρηγοράκο. Και αυτό δεν είναι ένα θέμα για στοιχήματα κομματικά, είναι ένα θέμα που αφορά ολόκληρη τη χώρα, τη δημοκρατία, τη διακυβέρνηση του τόπου και αλλαγές που πρέπει να γίνουν με βάσει τις σύγχρονες συνθήκες που ζούμε. Είναι πραγματικά έτοιμοι οι βουλευτές μας να συζητήσουν σοβαρά την συνταγματική αναθεώρηση; Είναι πρόθυμοι να μπουν σε μια ουσιαστική συζήτηση πέραν από τις μικροκομματικές τους ιδεοληψίες;
Λ. Γρηγοράκος: Κύριε Χατζή, νομίζω ότι είναι πολύ σοβαρά τα θέματα αυτά και η κυβέρνηση αυτή δεν τα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, ειδικά το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Πιστεύω ότι θα ήθελε μια μεγαλύτερη προεργασία, θεωρώ ότι η κυβέρνηση είδε αποσπασματικά τα θέματα, κάτω από την πίεση δημοσκοπήσεων, της κοινωνίας και κάτω από μια λαϊκή κατακραυγή.
Δημοσιογράφος: Λαϊκή κατακραυγή γιατί το λέτε;
Λ. Γρηγοράκος: Παρατηρούμε την πλήρη αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ.
Δημοσιογράφος: Πως το λέτε αυτό; Πού το βλέπετε;
Λ. Γρηγοράκος: Το βλέπω στην κοινωνία.
Δημοσιογράφος:Το βλέπετε με τον κόσμο που μιλάτε δηλαδή;
Λ. Γρηγοράκος: Ακριβώς.
Δημοσιογράφος: Τι σας λένε οι πολίτες;
Λ. Γρηγοράκος: Ότι είπαν ψέματα, ότι τους εξαπάτησε. Δεν έχουν καμία τύχη. Υπάρχει τόσο μεγάλη αποδιοργάνωση των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ που δεν νομίζω ότι θα βγάλουν τον Σεπτέμβριο. Γι' αυτό βιάζεται ο Πρωθυπουργός.
Δημοσιογράφος: Δηλαδή, τι εννοείτε κ. Γρηγοράκο;
Λ. Γρηγοράκος: Μεθοδεύσεις είναι αυτές, αγαπητέ μου κ. Χατζή. Το θέμα του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου είναι μεθοδεύσεις για να μπορέσει να πλήξει και να εξουδετερώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο κ. Τσίπρας. Η κοινωνία έχει πάρει τις αποφάσεις της.
Δημοσιογράφος: Αυτό που βλέπετε, τι είναι δηλαδή; Καταρχάς η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι ένα μεγάλο θέμα το οποίο πρέπει να συζητηθεί.
Λ. Γρηγοράκος: Ναι, αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες, με κάποιους όρους. Βεβαίως, θα σας πω και εγώ ότι θέλω να αλλάξουν το άρθρο 16 του Συντάγματος, θέλω να αλλάξουν και ορισμένα άρθρα περί ευθύνης υπουργών, αλλά δεν πρέπει το Σύνταγμα να το βάλουμε κάτω και να πάμε γραμμή, γραμμή. Τέσσερα, πέντε βασικά πράγματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν, διότι πράγματι χρειάζονται αναθεώρηση, ναι. Είναι γεγονός αλλά όχι με αυτή τη βιασύνη και με αυτή τη μεθόδευση. Αυτή η μεθόδευση και αυτή η βιασύνη δείχνουν άλλα πράγματα. Δείχνουν τον καταποντισμό που έχει πάθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να κρατηθεί όρθιος ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο. Θέλουν να είναι παρόντες στις μετεκλογικές εξελίξεις, οι οποίες έρχονται. Δεν αλλάζει τίποτα, ό,τι και να κάνει ο Τσίπρας, ό,τι και να έκαναν και οι προηγούμενοι από άλλες κυβερνήσεις, πάντα πέφτουν οι ίδιοι στον λάκκο που έσκαβαν. Πιστεύω ότι τώρα οφείλει ο Μητσοτάκης να αναλάβει αυτός πρωτοβουλίες, γιατί είναι απομονωμένος ο Τσίπρας.
Δημοσιογράφος: Αυτό έλεγα προηγουμένως στον κ. Τσιάρα, ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες πλέον.
Λ. Γρηγοράκος: Βεβαίως. Και πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες εθνικής εμβέλειας για τον συγχρονισμό των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Και μέσα στο κόμμα του Τσίπρα υπάρχουν φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ομογενοποιημένη δύναμη. Και με αυτούς πρέπει να μιλήσει. Για να μπορέσει να κάνει κάτι χρειάζονται ευρύτερες προγραμματικές και πολιτικές συναινέσεις και ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τις κάνει πριν πάμε σε εκλογές. Όταν πάμε σε εκλογές τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Από σήμερα πρέπει να κάνει αυτές τις κινήσεις. Οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει στις εκλογές, που κατά τη γνώμη μου θα γίνουν σύντομα, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μεγάλα θέματα.
Δημοσιογράφος: Γιατί το βλέπετε τόσο σύντομα; Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα πάει σύντομα σε εκλογές;
Λ. Γρηγοράκος: Καταρρέει κοινωνικά, καταρρέει οικονομικά, καταρρέει θεσμικά, καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ο κ. Τσίπρας θέλει να είναι παρών στις μετεκλογικές εξελίξεις. Αν παραμείνει στην εξουσία, θα πάθει αυτά που έπαθε το ΠΑΣΟΚ, θα καταποντιστεί. Άρα αυτός θέλει να κρατήσει μια δύναμη γύρω στο 20% για να είναι παρών στις εξελίξεις.
Δημοσιογράφος: Θέλω να μου απαντήσετε, με την ειλικρίνεια που σας διακρίνει, αν ο Κυριακός Μητσοτάκης κάνει ένα άνοιγμα στις δυνάμεις αυτές που αφορούν την Ευρώπη, τις φιλοευρωπαϊκές, τις ανεξάρτητες φωνές, θα πηγαίνατε σε ένα τέτοιο σχήμα εσείς;
Λ. Γρηγοράκος: Γιατί να μην πάω;
Δημοσιογράφος: Μάλιστα. Ευχαριστώ θερμά, σας εύχομαι τα καλύτερα!
Λ. Γρηγοράκος: Ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!

Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΟΡΒΗΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Το παραθαλάσσιο χωριό της Λακωνίας που δεν το βλέπεις από πουθενά...

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΧΗ ΣΕΖΟΝ

Λακωνία: Δείτε γιατί συνέλαβαν 2 άτομα

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ