ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Οι πολίτες στο επίκεντρο….

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016,  ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.

Αποφασίστηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην ιστορική έδρα του Δήμου (1 φορά το χρόνο) και στις έδρες των τέως Καποδιστριακών Δήμων.

Σύμφωνα με το Νέο Κανονισμό, σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθιερώνεται η ώρα του δημότη, διάρκειας 20 λεπτών.
Οι Δημότες εγγράφονται για ερωτήσεις- τοποθετήσεις στην αρχή της συνεδρίασης .  
Χρόνος κάθε δημότη ορίζονται τα δυο (2) λεπτά, όπως στους Δημοτικούς Συμβούλους.
Οι απαντήσεις δίνονται από τον κ. Δήμαρχο ή αρμόδιο Αντιδήμαρχο ή Πρόεδρο Νομικού Προσώπου ή επικεφαλής παράταξης άμεσα ή στην επόμενη ώρα του δημότη.
Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο δύναται να συνεδριάζει δύο φορές το χρόνο και κατά τους μήνες Δεκέμβριο και Μάρτιο σε πρωινές ώρες.
Τις άνω συνεδριάσεις θα καλούνται να τις παρακολουθούν φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ο εκπρόσωπος της κάθε εκπαιδευτικής μονάδας μπορεί να πάρει το λόγο για έξι λεπτά.
Όποιος άλλος θελήσει να μιλήσει του παραχωρείται ο χρόνος των τριών(3) λεπτών.
Οι αλλαγές αυτές επήλθαν γιατί, η Δημοτική Αρχή θέλει οι πολίτες να διατυπώνουν τις απόψεις τους και να θέτουν θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου.


Επίσης ο Δήμος Σπάρτης προκειμένου να διευκολύνει τους δημότες, έτσι ώστε να μεταφέρουν και να γνωστοποιούν προς άμεση επίλυση καθημερινά τους προβλήματα, που μπορούν να επιλυθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου, έχει θέσει σε λειτουργία τη Γραμμή του Δημότη.

Η Γραμμή του Δημότη λειτουργεί, από την 1η Ιανουαρίου 2015, στον τηλεφωνικό αριθμό 15460 και είναι διαθέσιμη για την εξυπηρέτηση των δημοτών καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Με ένα τηλεφώνημα με αστική χρέωση, ο πολίτης μπορεί να υποβάλλει :
•    Αιτήματα
•    Παρατηρήσεις
•    Παράπονα
για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως : καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, κακοτεχνίες σε δρόμους, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, αδέσποτα ζώα και για οποιοδήποτε άλλο θέμα  που αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, από την αρχή της θητείας του έχει απευθείας επαφή με τους πολίτες θέλοντας να τους διευκολύνει με άμεση ανταπόκριση, στα όποια ζητήματα τους απασχολούν. Στόχος  η ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης , αλλά και η διαπροσωπική επικοινωνία μεταξύ Δημοτικής Αρχής και πολιτών. Οικοδομείται μια νέα σχέση με την τοπική κοινωνία, που βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβαθμίζει το διάλογο και τη συνεργασία γιατί ο Δήμος δεν είναι μόνο κτίρια, δρόμοι και  πλατείες αλλά κυρίως οι άνθρωποι. Άνθρωποι απλοί, κάθε ηλικίας με ανάγκες και ενδιαφέροντα που χωρίς αυτούς ο Δήμος θα ήταν ένας έρημος τόπος…

Η ΠΌΡΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΊΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ !!!!

Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΟΡΒΗΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Το παραθαλάσσιο χωριό της Λακωνίας που δεν το βλέπεις από πουθενά...

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΧΗ ΣΕΖΟΝ

Λακωνία: Δείτε γιατί συνέλαβαν 2 άτομα

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ