ΤΙ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΑΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΒΕΛΙΟ;

Αξιότιμε κύριε Βέλλιο,


Σας παρακαλώ να αναθεωρήσετε τη δήλωσή σας ότι θα μεταβείτε στο Εξωτερικό για να υποβληθείτε σε ευθανασία καθώς πάσχετε από Καρκίνο. Μόνο αρνητικό είναι το μήνυμα που περνάτε σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με τη νόσο του Καρκίνου –ανάμεσά τους κι εγώ-.
Τους καλείτε ουσιαστικά να αποδεχθούν ότι έχασαν τη μάχη και να αναζητήσουν τη λύση του όσο το δυνατόν πιο ανώδυνου θανάτου.
Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι η δήλωσή σας αυτή έγινε αποκλειστικά και μόνο για να προωθήσετε το νέο σας βιβλίο «Εγώ και ο Θάνατός μου –Το δικαίωμα στην Ευθανασία». Ως ένα βαθμό είναι κατανοητό –στα πλαίσια της διαφήμισης- να χρησιμοποιούνται και πιο «ακραίες» μέθοδοι επικοινωνίας, όμως υπάρχει και ένα όριο.
Μπορεί εσείς να λέτε «εύκολα» ότι θα υποβληθείτε σε ευθανασία –πράγμα που αδυνατώ να πιστέψω ότι το λέτε εσείς, ένας κατά τεκμήριο δυνατός άνθρωπος, ένας «μαχητής» των ιδεών του-, πολλοί όμως που βρίσκονται στην «κόψη» και που σκέφτονται να παραδοθούν, σας πιστεύουν.
Δεν είστε ένας οποιοσδήποτε πολίτης που μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Είστε διακεκριμένος δημοσιογράφος με λόγο και άποψη που μπορούν να επηρεάσουν χιλιάδες συμπολίτες μας.
Θα αγοράσω το βιβλίο σας, σήμερα κιόλας και θα προσπαθήσω να είμαι παρόν και στην παρουσίασή του τις επόμενες ημέρες για να σας εκφράσω και από κοντά τις σοβαρότατες ενστάσεις μου.
Οφείλω να σας διαβεβαιώσω ότι «ο Καρκίνος νικιέται».
Χιλιάδες συνάνθρωποί μας δίπλα μας, έφτασαν στο χείλος του Θανάτου και οι γιατροί τους μίλησαν για ελάχιστο ακόμα χρόνο ζωής, δεν το έβαλαν κάτω όμως και σήμερα είναι υγιείς και δυνατοί δίπλα μας.
Στο wincancer.gr έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα, αλλά ακόμα περισσότερα είναι αυτά που δεν έχουμε καταγράψει. Σήμερα οι επιβιώσαντες από τον Καρκίνο ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια καθώς η επιστήμη της Ιατρικής κάνει θαύματα!
Θα σας αναφέρω συνοπτικά τη δική μου μάχη. Στις 16 Ιουνίου του 1998 μετά από το πρώτο χειρουργείο, οι δικοί μου ενημερώθηκαν ότι μου απομένει μια βδομάδα ζωής και οι γιατροί τους παρότρυναν να μη με βγάλουν από το Νοσοκομείο… Δεν το έβαλαν όμως κάτω. Έψαξαν τους καλύτερους γιατρούς και χάλασαν τουλάχιστον μια περιουσία, υπεβλήθηκα σε ισχυρότατες χημειοθεραπείες που με διέλυσαν όμως 18 χρόνια μετά είμαι εδώ. Το 2006 αναγκάστηκα να υποβληθώ σε αριστερή ορχεκτομή, δεν πτοήθηκα, ούτε επέτρεψα να επηρεαστεί η ερωτική μου ζωή. Απέκτησα έναν υπέροχο γιο που είναι σήμερα 10 ετών.
Στις 2 Μαρτίου 2016 (λίγους μήνες πριν) βρέθηκα με μια νέα πολύ επιθετική μετάσταση στο συκώτι, με ένα ισχυρό αδενοκαρκίνομα να αναπτύσσεται ραγδαία πάνω στο τεράτωμα που κατακλύζει όλη την κοιλιακή μου χώρα, από την οπισθοπεριτοναϊκή περιοχή ως την ελάσσονα πύελο, με όγκο στο μεσοθωράκιο και όγκο στον τράχυλο…
Εφόσον η σύντροφός μου συμφωνούσε, παντρευτήκαμε στις 23 Μαρτίου και στις 24 ξεκίνησα χημειοθεραπείες. Ταυτόχρονα κατέψυξα σπέρμα γιατί θέλω να κάνω κι άλλα παιδιά. Γιατί φέρνοντας ζωή νικάς το Θάνατο.
Δεν ρώτησα ποτέ για το πόσες πιθανότητες μου δίνουν οι γιατροί. Ξέρω ότι έχω χρέος απέναντι στον εαυτό μου πρώτα απ’ όλα και μετά απέναντι στους γύρω μου να παλέψω. Και είμαι σίγουρος ότι μόνο όποιος παλεύει μπορεί να νικήσει.
Σας καλώ να αλλάξετε τις δηλώσεις σας. Σας καλώ να παλέψετε δίπλα σε τόσους αφανείς ήρωες και στις οικογένειές τους. Σας καλώ να ενώσετε μαζί μας τη φωνή και τη δύναμή σας για να στείλουμε μήνυμα αισιοδοξίας και όχι απογοήτευσης. Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διορθώσουμε τις κακοτοπιές του Συστήματος Υγείας της χώρας μας, για να μην χρειάζεται να ξοδεύονται περιουσίες για να βρίσκει ο ασθενής την Υγεία του. Σας καλώ να παλέψετε και σας εύχομαι γρήγορα περαστικά και καλή ανάρρωση.
Δεν έχω τη δική σας μόρφωση και καλλιέργεια… Όμως ξέρω ότι:
«Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφαιρούμε κάτι που δεν μπορούμε να δώσουμε».
 Με σοβαρές ενστάσεις για τις δηλώσεις σας
Δημήτρης Σιάχος
wincancer.gr
d.siahos@gmail.com

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ