ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ 2016 - από τον πατέρα Παναγιώτη Αρώνη





Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος! Ημέρα ξεχωριστή για την Ορθοδοξία μας τον πολύτιμο θησαυρό μας! Ημέρα ξεχωριστή για όλους τους Βατικιώτες, ιδιαίτερα τους ενορίτες μου, ημέρα εορτής του Ναού μας, της Αγίας Τριάδος Νεαπόλεως, το σύμβολό μας και το σημείο αναφοράς μας! Την Κυριακή της Πεντηκοστής το εσπέρας όλοι οι ιερείς των Βατίκων, τελέσαμε τον Πανηγυρικό Εσπερινό με μεγάλη προσέλευση πιστών όπως κάθε χρόνο. Μετά το πέρας του Εσπερινού, στο προαύλιο του Ναού μας, ενορίτισσές μας προσέφεραν στους πιστούς παραδοσιακά ντόπια γλυκίσματα που είχαν ετοιμάσει. Τις επαινώ και ως εφημέριός τους τις ευχαριστώ απ τα βάθη της καρδιάς μου και εύχομαι όλα τα καλά του Θεού στα σπιτικά τους!
Την ημέρα της εορτής τελέσαμε τον Όρθρο και στη συνέχεια την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ευσταθίου και εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας εντός της πόλεώς μας. Ευχαριστούμε ευγνωμόνως τον Μητροπολίτη μας για όλες τις πνευματικές ανατάσεις και δωρεές που προσφέρει στην ενορία μας. Ιδιαίτερη χαρά και ευλογία ήταν η συμμετοχή στην εορτή μας του Ιεροκήρυκα των Αθηνών Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου Παπαθανασίου. Τον ευχαριστούμε και για την ομιλία του. Θέλω να ευχαριστήσω τον Διάκονό μας π. Γρηγόριο Βλαχάκη και τον Σκιαδά Δημήτρη από τη συνοδεία του Μητροπολίτου μας. 
Ευχαριστώ τους ιεροψάλτες μας, στο δεξί ψαλτήρι τον πρωτοψάλτη του Ναού μας κ. Δεληγιάννη Δημήτρη, καθώς και τους Χρήστο Πετράκη, Παπούλη Γιάννη, Ψαράκη Γιάννη και τον κ. Κατσούλη και στο αριστερό τους Γιώργο Καρκαμπάση και τα αδέλφια Σπύρο και Αναστάση Παππά οι οποίοι αντικατέστησαν τον λαμπαδάριό μας κ. Μπαρμπαγιάννη λόγω ασθενείας του. Τους ευχαριστώ γιατί μας ανέβασαν στους ουρανούς με τις αγγελικές φωνές τους, έψαλλαν με τα μουσικά χειρόγραφά τους αλλά προ πάντων με την καρδία τους!
Με την παρουσία τους επίσης τίμησαν την εορτή μας οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του τόπου. Ο Δήμαρχος κύριος Ηρακλής Τριχείλης, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μονεμβασιάς, ο πρόεδρος της κοινότητας κύριος Ιωάννης Γεωργουδής, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας κυρία Μπελεγρή, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κύριος Μαρουδάς, ο Ταξίαρχος του ΚΕΕΜ Σπάρτης, οι Αστυνομικές, Λιμενικές και Πυροσβεστικές υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Βοιών, εκπρόσωποι συλλόγων και δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής. Εγκαρδίως τους ευχαριστώ. Η συνεργασία μας με όλους τους φορείς του τόπου μας είναι άριστη! 
Την Φιλαρμονική μας ασφαλώς ευχαριστώ με την κυρία Φανή ευχαριστώ που κι εφέτος έδωσε τον ξεχωριστό τόνο στη γιορτή μας! Μοναδική η παρουσία τους όπως πάντα! Τα παιδιά του ιερού, τα παιδιά των κατηχητικών μας που με την παρουσία τους και διακονία τους από το πρωί, στόλισαν τον Ναό μας και τη λιτανεία. Τα παιδιά του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου της ενορίας μας με τους εκπαιδευτικούς τους που αντιπροσωπευτικά συμμετείχαν παρ ότι η σχολική περίοδος έχει λήξει. Τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλόγου Βατίκων που έδωσαν κι εφέτος το ευλογημένο παρόν. Όλα τα παιδιά μας τα οποία ήταν ντυμένα με τις στολές τους, αψηφώντας τον καύσωνα! Τους συνεργάτες μου στο Ναό επιτρόπους και νεοκώρισσα που υπερέβαλλαν εαυτόν αλλά και όλες τις κυρίες που μας βοήθησαν στον στολισμό και την καθαριότητα. Τον Φωτη Κοντραφούρη για την αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας, τον Παναγιώτη Πολίτη, Δέσποινα Βαγγέλογλου, Κώστα και Αρετή Ζουμπουλάκη για τις δημοσιεύσεις τους. Όλοι δουλέψαμε συντονισμένα και σαν οικογένεια για το πανηγύρι μας, όλοι όμως έχουμε την χαρά της συμμετοχής στα δρώμενα της ενορίας μας γιατί είμαστε μια οικογένεια κι εγώ ως εφημέριος της ενορίας εύχομαι και προσεύχομαι πάντα για όλους, μικρούς και μεγαλύτερους, εντοπίους και ξενιτεμένους, η Αγία Τριάδα να σας χαρίζει υγεία, μακροημέρευση, ευτυχία, με του Θεού την ευλογία. Χρόνια πολλά!

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ