Το Επιμελητήριο Λακωνίας αντιδρά στο Υψηλό κόστος των διοδίων του νέου οδικού άξονα (Πετρίνα - Μεγαλόπολη)


Το Επιμελητήριο Λακωνίας και όλοι οι Λάκωνες χαιρετίσαμε με ικανοποίηση το νέο οδικό τμήμα Λεύκτρου Σπάρτης το οποίο φέρνει το νομό μας πιο κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Με τις νέες σύγχρονες οδικές υποδομές θα δοθεί η δυνατότητα στην Λακωνία η οποία βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης και αποτελείται κυρίως από δυσπρόσιτες περιοχές  να αναπτυχθεί εμπορικά και τουριστικά διότι διευκολύνεται η σύνδεσή της με τους διεθνείς άξονες και τα αεροδρόμια.
     Ωστόσο, διαφαίνεται ελάχιστη η χρήση των νέων αυτών οδικών υποδομών λόγω του υψηλού κόστους των διοδίων. Οι οδηγοί, προκειμένου να κάνουν χρήση του νέου αυτοκινητόδρομου, καταβάλουν δύο επιπλέον διόδια (Μεγαλόπολης και Πετρίνας) συνολικού κόστους 4,75 ευρώ για απλή μετάβαση. Στην περίπτωση δε των οχημάτων μεταφορών αυξάνεται κατά πολύ το κόστος μεταφοράς των προϊόντων.  Σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα διόδια προς Αθήνα αλλά και λαμβάνοντας υπόψη ότι η κατανάλωση της βενζίνης αυξάνεται λόγω περισσότερων χιλιομέτρων, ο νέος αυτοκινητόδρομος δεν αποτελεί την αναμενόμενη επιλογή, αφήνοντας τη Λακωνία και πάλι απόμακρη από σημαντικές πόλεις.
     Με δεδομένη την αύξηση των διελεύσεων  και άρα αύξηση των εσόδων  στην  περίπτωση μείωσης της τιμής των διοδίων, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το θέμα δίνοντας τη δυνατότητα στον νέο αυτοκινητόδρομο να καταστεί πρώτη επιλογή, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της οικονομίας στο νομό μας.  

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ