ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΝΑΙ στις αποκρατικοποιήσεις ΟΧΙ στα μέτρα

Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» (ΣΚΑΪ) 



Για την ψήφιση του δεύτερου πακέτου μέτρωνΩς προς την ψήφιση του δεύτερου πακέτου μέτρων, προσωπικά θα ψηφίσω ό,τι είναι υπέρ της χώρας. Συνεπώς, θα ψηφίσω το ταμείο αποκρατικοποιήσεων και τα κόκκινα δάνεια. Τα μέτρα όμως όχι. Αλλιώς θα ήμουν αντιφατικός με εκείνα που έπραξα  τα προηγούμενα χρόνια.. 

Εμείς είχαμε κάνει μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή. Προσπαθήσαμε σε έναν σπάταλο δημόσιο τομέα –που συνεχίζει βεβαίως να είναι σπάταλος- να κόψουμε τις δαπάνες που μπορούσαμε. Ταυτόχρονα είχαμε προσέξει πάρα πολύ ούτως ώστε να μην επιβαρύνουμε με φόρους. 

Ενώ τώρα, η φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα είναι η εξής: καθόλου μείωση δαπανών, μόνο φορομπηχτική πολιτική. Η κυβέρνηση αυτή επιλέγει μόνο φόρους 


Για την υποτιθέμενη πολιτική μετάλλαξη του Τσίπρα 

Έπειτα από τη μνημονιακή μετάλλαξη ο κ. Τσίπρας επιχειρεί την πολιτική του μετάλλαξη αυτοεμφανιζόμενος ως Ευρωπαίος σοσιαλδημοκράτης. Πάει τώρα ο κ. Τσίρπας να καπηλευθεί τη σοσιαλδημοκρατία; Είναι σοσιαλδημοκράτης ο κ. Τσίπρας; 
Αν θυμάμαι καλά, προχθές ήταν εκφραστής της ριζοσπαστικής Αριστεράς, της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής Αριστεράς. Ο Τσάβεζ και ο Μαδούρο δεν ήταν τα πρότυπά του;  
Ο κ. Τσίπρας υποδύεται τον κεντροαριστερό πολιτικό στην προσπάθειά του να εδραιώσει και να συντηρήσει την κυριαρχία του στο χώρο που άλλοτε το ΠΑΣΟΚ εξέφραζε.

Για τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσειςΤο 2012 συμμετείχαν στην οικουμενική κυβέρνηση όλα τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Δεν ήταν στην κυβέρνηση το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. 

Όμως εγώ τη θεωρώ αποτυχημένη κυβέρνηση. Άρα οι τεχνοκράτες δεν είναι πάντα λύση, αλλά και οι πολιτικοί δεν είναι πανάκεια. Η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας–ΠΑΣΟΚ ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη κυβέρνηση που είχαμε τα τελευταία χρόνια και αυτό το βλέπουμε και δημοσκοπικά. 

Επειδή ήμουν για έξι μήνες υπουργός Υγείας σας πληροφορώ ότι ακόμα χρειάζεται να γίνουν πολλά. Δεν πραγματοποιήθηκαν οι ανάλογες προσαρμογές, δεν υπάρχει πολυγραφικό σύστημα ακόμα. Πάμε στα ταμεία, στο ΤΣΑΥ, παραδείγματος χάρη, και ακόμα γίνεται η καταγραφή με το χέρι. Αν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2016 όλες οι δαπάνες να καταγράφονται χειρόγραφα!

Για την παρουσία του στην πολιτική σκηνή του τόπου ανεξάρτητα από το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη 

Εγώ στο ΠΑΣΟΚ ήμουν από την αρχή. Από τη σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω κανέναν, μόνο ο Σκανδαλίδης και εγώ ήμασταν από την αρχή.

Προσωπικά, ως ανεξάρτητος βουλευτής ενδιαφέρομαι για τη χώρα και τον νομό μου, προσπαθώντας να ανταποκριθώ με αποτελεσματικότητα στις προσδοκίες των συμπολιτών μου, τιμώντας τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια.

Βεβαίως και παρακολουθώ τις εξελίξεις,  αρθρογραφώ, καταθέτοντας σκέψεις και προτάσεις μου, παραμένω ενεργός πολίτης στον ευρύτερο χώρο της προοδευτικής παράταξης και νοιάζομαι για τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Η έννοια της Κεντροαριστεράς είναι ευρύτερη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Αλήθεια, όμως υπάρχει η Δημοκρατική Συμπαράταξη; Ποια ήταν τα συμπεράσματα του συνεδρίου; Υπήρξε πολιτικός λόγος; Κάποια κοινωνική παρέμβαση; Μια παρέα που απέπνεε παρελθόν είδα εγώ και την αδυναμία της ηγεσίας να θεμελιώσει μια νέα και δυναμική παρουσία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Άλλωστε, η ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς δεν θα επιτευχθεί με τη συγχώνευση συρρικνωμένων δυνάμεων που έχουν απομείνει στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ.

Η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπολείπεται των αναγκών και των απαιτήσεων για μια πραγματική ανασυγκρότηση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Το μόνο που πετυχαίνει είναι να διαχειρίζεται ιδιοτελώς έναν αποστεωμένο κομματικό μηχανισμό.. 

Πεποίθησή μου είναι πως σε έναν κεντροαριστερό χώρο που θα φτιαχτεί από την αρχή και εκ του μηδενός, ο οποίος θα έχει αξίες, θα αναδείξει νέες δυνάμεις, φορείς νέων ιδεών και νέων προτάσεων, και με το νέο του αφήγημα θα μπορέσει να πείσει, θα είμαστε παρόντες, πολλοί.  Όλοι όσοι είμαστε σήμερα έξω από τα τείχη. 

Παράλληλα, όπως το  έχω δηλώσει είμαι αντιφασίστας και αντί-ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό το μόρφωμα που συμπεριλαμβάνει και το παλαιό και απαξιωμένο ΠΑΣΟΚ είμαι απέναντι.

Δεν μπορώ να είμαι μαζί με ανθρώπους που έβριζαν τον Α. Παπανδρέου, που τον έστειλαν στο Ειδικό Δικαστήριο και αύριο πάνε να τον τιμήσουν.

Η οικειοποίηση του Α. Παπανδρέου, ενός μεγάλου πολιτικού ηγέτη που άλλαξε την εικόνα της χώρας, δεν είναι μόνο άτεχνη, άγαρμπη και ανερμάτιστη.  Είναι και ανιστόρητη.

Πάντως αν όσοι από το ΠΑΣΟΚ θέλουν να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ –και πολλοί από έχουν κάνει ήδη- είναι μια πολιτική επιλογή. Εγώ δεν θα πάω. Αν δω ότι η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπεί αυτά που πιστεύω θα πάω στη Νέα Δημοκρατία Δεν έχω αποφασίσει.  

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ