ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ: Ο κλάδος του τουρισμού στην κατηγορία των ενοικιαζομένων δωματίων - διαμερισμάτων οδηγείται στον αφανισμό


Πριν λίγες ημέρες εκπρόσωποι του Δ.Σ.του σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων "Ξένιος Ζευς" των Βατίκων Λακωνίας ύστερα από πρόσκληση παρακολούθησαν ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Ελιά Λακωνίας.
Η πρόσκληση είχε θέμα ενημέρωση για την "Αξιολόγηση των τουριστικών Καταλυμάτων " και το τρέχον πρόγραμμα του" ΕΣΠΑ ". Το θέμα αφορά όλα τα δωμάτια -διαμερίσματα ενοικιαζομένων και ξενοδοχείων. Υποχρεωτικά μέχρι το τέλος 2017 πρέπει να γίνει αξιολόγηση από ιδιωτικές εταιρίες που ανέλαβαν το πρόγραμμα , ώστε να εντάξουν και να πιστοποιήσουν σε νέα κατηγορία ,αστεριών τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα. Εξαιρούνται οι επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις. Δηλαδή θα υπάρξει εκ νέου μοριοδότηση με κριτήρια που αφαιρούν η προσθέτουν μόρια συγκριτικά μετην υφιστάμενη κατηγορία που ανήκουν.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά πέραν όλων των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρές τουριστικές μονάδες (ΕΝΦΙΑ χαράτσια, ασφαλιστικό, αυξημένη φορολόγηση ,τέλος επιτηδευματία κ.λ.π. ) και παρά τη μειωμένη επισκεψιμότητα, υποχρεώνονται να μπούν στην διαδικασία αξιολόγησης από ιδιωτικές εταιρίες με κοστολόγιο πάνω -κάτω 250 ευρώ ανά δωμάτιο. Δηλαδή επιχείρηση δέκα (10) ενοικιαζομένων δωματίων καλείται να πληρώσει από 2.000 έως 2.500 ευρώ περίπου για να την επανακατατάξουν σε κατηγορία. Και αυτό θα ισχύει για 5 χρόνια!
. Το χειρότερο και αυτό που ενισχύει το σκεπτικό ότι οδηγούνται στο κλείσιμο μικρές ειδικά επιχειρήσεις, είναι ότι όποιος δεν μπει στην αξιολόγηση χάνει την Άδεια Λειτουργίας με καταλυτική ημερομηνία τέλος του 2017!
Όλα αυτά σημαίνουν μαθηματικά το κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων γιατί είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο κόστος. Επιπλέον δεν δύνανται να ενταχθούν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ αφού και οι επιχειρήσεις με τζίρο κάτω από 15.000 ευρώ και χωρίς απασχόληση τουλάχιστον ενός ατόμου την τελευταία τριετία, δεν εντάσωνται σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Ο κλάδος του τουρισμού στην κατηγορία των ενοικιαζομένων δωματίων - διαμερισμάτων οδηγείται στον αφανισμό , μέσα από τις οικονομικές πιέσεις δυσβάσταχτων φόρων , από την μείωση του τουρισμού και από τις ξαφνικές υποχρεωτικές αξιολογήσεις με υποχρεωτικές υπέρογκες δαπάνες.
Τι λέει γιαυτά το αρμόδιο υπουργείο;;;
Μανώλης Αντωνάκος
Α Επιλαχών Βουλευτής Λακωνίας 
Δημοκρατική Συμπαράταξη
ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ

Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΟΡΒΗΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Το παραθαλάσσιο χωριό της Λακωνίας που δεν το βλέπεις από πουθενά...

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΡΧΗ ΣΕΖΟΝ

Λακωνία: Δείτε γιατί συνέλαβαν 2 άτομα

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ