Ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο Δήμαρχο Σπάρτης

Στις 19 και 20 Απριλίου, ο Κινέζος Πρέσβης κ. Τζόου Σιαολί επισκέφθηκε τη Σπάρτη.



Την πρώτη μέρα συναντήθηκε με το Δήμαρχο της πόλης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη,ο οποίος τον ενημέρωσε για την ιστορία της Σπάρτης και την επομένη επισκέφτηκαν μαζί  την αρχαία Σπάρτη και την καστροπολιτεία του Μυστρά, όπου ξεναγήθηκαν από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας.
Οι δυο πλευρές συζήτησαν  για τις δυνατότητες συνεργασίας σε ζητήματα εμπορικών συναλλαγών, τουριστικής ανάπτυξης, πολιτιστικής κληρονομιάς και παιδείας.
Εκτός των άλλων, συμφωνήθηκε η ένταξη των σπαρτιάτικων προϊόντων στην ψηφιακή εμπορική πλατφόρμα της Κινέζικης Πρεσβείας, γεγονός που μπορεί να προσδώσει σημαντική οικονομική ώθηση στην τοπική οικονομία.
Για το Νοέμβριο 2017, συζητήθηκε η πραγματοποίηση του 2ου διεθνούς Συνεδρίου στη Σπάρτη με αφορμή το «Μαραθώνιο δρόμο» όπου θα παραβρεθούν δήμαρχοι και αξιωματούχοι Κινεζικών πόλεων καθώς και η υλοποίηση πολιτιστικών ημερίδων οι οποίες θα φιλοξενηθούν στη Σπάρτη. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις αδελφοποιήσεις με Κινέζικες πόλεις ώστε να αναπτυχθούν οι γέφυρες των πολιτισμικών και οικονομικών συναλλαγών.
Στον τομέα της παιδείας ο Πρέσβης κ. Τζόου Σιαολί προσέφερε σειρά υποτροφιών εκμάθησης της Κινεζικής γλώσσας σε μαθητές και φοιτητές ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξέφρασε για την ανταλλαγή Ελλήνων-Κινέζων φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου-Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού καθώς και για τη συνεργασία μεταξύ του τοπικού τμήματος με αντίστοιχα Κινέζικων Πανεπιστημίων.
Τέλος, συζητήθηκε και η πρόσφατη δημιουργία Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων στις οποίες συμμετέχει και η Σπάρτη, ένα γεγονός το οποίο στηρίζεται με ιδιαίτερη θέρμη από τον  Πρέσβη κ. Τζόου Σιαολί.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του δήμου και δημοτική σύμβουλος Σπάρτης κ. Χριστίνα Μακρυσοπούλου και ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Χρήστος Αλεξάκος.

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ