ΜΠΡΑΒΟ ΘΑΝΑΣΗ - ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ στο νομοσχέδιο της «ισότητας στον γάμο»…

🔴ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΣΑ  ΟΧΙ  στο νομοσχέδιο της «ισότητας στον γάμο»…

Χθες βράδυ στη Βουλή , ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψήφισης του Νομοσχεδίου για την «ισότητα στον πολιτικό γάμο».
Για πρώτη φορά στη μακρά κοινοβουλευτική μου θητεία, η ψήφος μου ήταν αρνητική σε νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που υπηρέτησα  και υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια και τούτο για  συνειδησιακούς, ιδεολογικούς και αξιακούς λόγους.
✅ΠΙΣΤΕΥΩ ότι η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με πατέρα  και μητέρα είναι βασική αξία της ελληνικής κοινωνίας και πιστεύω στο ΔΙΚΑΙΩΜΑ του κάθε παιδιού να μεγαλώσει  μέσα σε αυτήν . Να γευθεί το μητρικό χάδι και να αισθανθεί τη πατρική ασφάλεια.Να έχει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ σε γονεϊκά πρότυπα  ΚΑΙ των δυο φύλων .
✅ΣΕΒΟΜΑΙ  απερίφραστα το δικαίωμα στην επιλογή και την ιδιαιτερότητα του κάθε ανθρώπου.
 ▶️ΔΕΝ μπορώ όμως με την ψήφο μου να  συμβάλλω στη θέσπιση κανόνος δικαίου  που  αλλάζει τον παραδεδεγμένο για αιώνες θεσμό του γάμου και της οικογένειας ,όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα  και  όταν μάλιστα υπάρχει  η εναλλακτική μορφή του  Συμφώνου Συμβίωσης ,με όλα τα συναφή νομικά προβλεπόμενα.
✳️Προτεραιότητα για μια χώρα  με σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα θα πρέπει να είναι,  η θωράκιση της πυρηνικής οικογένειας που σήμερα δημιουργεί και ανατρέφει παιδιά και η  θαρραλέα ενίσχυση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

 

Yπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 107 βουλευτές της Ν.Δ., σε σύνολο 158

TA "OXI"
Το νομοσχέδιο καταψήφισαν, από τη «γαλάζια» παράταξη, 20 βουλευτές, και συγκεκριμένα οι: Χ. Αθανασίου, Φ. Αραμπατζή, Β. Γιόγακας, Στ. Γκίκας, Κ. Γκιουλέκας, Αθ. Δαβάκης, Αν. Δημοσχάκης, Κ. Καραγκούνης, Α. Καραμανλή, Θ. Καράογλου, Α. Κατσανιώτης, Δ. Κυριαζίδης, Θ. Λεονταρίδης, Ξ. Μπαραλιάκος, Ι. Πασχαλίδης, Μ. Σαλμάς, Α. Σαμαράς, Ευ. Στυλιανίδης, Μ. Χαρακόπουλος και ο Μ. Χρυσομάλλης.

Την αποχή επέλεξαν : Ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μ. Κεφάλα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Κελέτσης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Μπουγάς, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Θ. Πλεύρης και οι: Δ. Ακτύπης, Γ. Ανδριανός, Λ. Βασιλειάδης, Κ. Βλάσης, Γ. Βλάχος, Γ. Γεωργαντάς, Γ. Γιάτσιος, Α. Ζαμπίλης, Θ. Καββαδάς, Γ. Καλλιάνος, Δ. Καλογερόπουλος, Μ. Καφούρος, Μ. Κόνσαλας, Γ. Κοτρωνιάς, Δ. Κούβελας, Σπ. Κουλκουδίνας, Γ. Λαμπρόπουλος, Π. Μαντάς, Ν. Μηταράκης, Κ. Μονογυιού, Χρ. Μπουκώρος, Γ. Οικονόμου, Γ. Παπασωτηρίου, Στ. Πέτσας, Χρ. Στεφανάδης και ο Α. Συρίγος.

ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «το νομοσχέδιο αποτελεί ανατροπή του οικογενειακού δικαίου», ότι «ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν αποτελεί “ανθρώπινο δικαίωμα», και ότι δεν συνιστά διεθνή υποχρέωση της χώρας».

Ο Α. Σαμαράς εξέφρασε τη θέση ότι τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατοχυρώνονται πλήρως με τα Σύμφωνα Συμβίωσης και ότι αυτό που θα προσφέρει παραπάνω ο γάμος «είναι το δικαίωμα στην τεκνοθεσία». «Μετατρέπουμε – ευγενικά το λέω – τη μητρότητα σε αμοιβόμενη αγοραία υπηρεσία. Το λέω και πιο χοντρά: Μετατρέπουμε τη μητρότητα σε επάγγελμα και εμπόριο» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας τη θέση του ότι ομόφυλα ζευγάρια ανδρών θα μπορούν να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.

Σχόλια

EVROTAS CLEAN

ESTHIQUE

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

NEOPTIC

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ