ΕΡΩΤΗΣΗ Ν.ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ: Σε ιδιωτική εταιρεία ο έλεγχος εισιτηρίων στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.Δελτίο Τύπου

Σε ιδιωτική εταιρεία ο έλεγχος εισιτηρίων στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.


Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη κατέθεσε η βουλευτής Λακωνίας – Υπεύθυνη ΚΤΕ Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κα Νάγια Γρηγοράκου σχετικά με την απόφαση του ΥΠΠΟ και του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) να προχωρήσει στην εκχώρηση σε ιδιωτική εταιρεία την έκδοση, την ακύρωση και τον έλεγχο εισιτηρίων στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, δαπανώντας 2.103.436,80 ευρώ.


Η Υπεύθυνη KTE Πολιτισμού σημειώνει πως στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης λειτουργεί ήδη κανονικά το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ τόσο η έκδοση και ο έλεγχος των εισιτηρίων όσο και η υποδοχή και η διαχείριση της ροής των επισκεπτών παρέχονται ως υπηρεσίες από το υπάρχον προσωπικό των αρχαιοφυλάκων χωρίς προβλήματα και κυρίως χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του κρατικών ταμείων. Η κα Ν. Γρηγοράκου ζητά από την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει για τους λόγους που επιβάλλουν την παραχώρηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε ιδιώτη, καθώς η υπάρχουσα κατάσταση δεν φαίνεται να δικαιολογεί επαρκώς την εν λόγω απόφαση.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Πολιτισμού κα Λ. Μενδώνη


Θέμα: Σε ιδιωτική εταιρεία ο έλεγχος εισιτηρίων στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.


Εντύπωση έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική και χωρίς σαφή αιτιολογία απόφαση του ΥΠΠΟ και του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) να προχωρήσει στην εκχώρηση με ανοιχτό διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρεία για δύο χρόνια την έκδοση, την ακύρωση και τον έλεγχο εισιτηρίων στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, δαπανώντας 2.103.436,80 ευρώ.


Όπως περιγράφεται στη προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού αντικείμενο της σύμβασης είναι "η παροχή υπηρεσιών λειτουργίας του συστήματος έκδοσης και ακύρωσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, υποδοχής και εξυπηρέτησης επισκεπτών στις πύλες εισόδου του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, καθώς και κάθε σχετικής υποστηρικτικής υπηρεσίας από προσωπικό του Αναδόχου με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών προς το κοινό, κατά την πρόσβαση και μέχρι την είσοδο των επισκεπτών στον Αρχαιολογικό Χώρο".


Ωστόσο, στην Ακρόπολη λειτουργεί ήδη κανονικά το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ τόσο η έκδοση και ο έλεγχος των εισιτηρίων όσο και η υποδοχή και η διαχείριση της ροής των επισκεπτών παρέχονται ως υπηρεσίες από το υπάρχον προσωπικό των αρχαιοφυλάκων χωρίς προβλήματα και κυρίως χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση του κρατικών ταμείων.


Δεδομένου ότι δεν φαίνεται να υπάρχει σαφής λόγος για την εκχώρηση της εν λόγω υπηρεσίας σε ιδιώτη.


Δεδομένου ότι η εν λόγω υπηρεσία μπορεί να διασφαλιστεί μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού χωρίς επιπλέον κόστος.


Ερωτάται η κα Υπουργός:

Για ποιους λόγους απαιτείται η εκχώρηση των εν λόγω υπηρεσιών σε ιδιώτη όταν ήδη αυτές εξασφαλίζονται επαρκώς από το υπάρχον προσωπικό;

Η ερωτώσα βουλευτής

Παναγιώτα (Νάγια) ΓρηγοράκουΣχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ