Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας



Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας σε κάθε γωνιά του Ελληνισμού. Στη Σπάρτη, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία που απηύθυνε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε αρχικά στην εορτή της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων και στον κομβικό ρόλο που παίζουν αυτές στην εκκλησιαστική ζωή, ενώ προέτρεψε τους πιστούς να έχουν εικονίσματα στα σπίτια τους, τα οποία αγιάζουν τον χώρο, καθαρίζουν τον νου και βοηθούν στην ψυχική ενδυνάμωσή μας. Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την ανάγκη να ‘’αναστηλωθεί’’ και η ανθρώπινη εικόνα, που στις ημέρες μας έχει ευτελιστεί ποικιλοτρόπως.

Ακολούθησε, εντός του Ιερού Ναού, κατά την εκκλησιαστική τάξη, η λιτάνευση των ιερών εικόνων, σε ανάμνηση της αναστηλώσεώς τους το έτος 843, ενώ ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Πριν την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, τελέσθηκε, σε συγκινησιακό κλίμα, επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε την ανάπαυση των ψυχών των συνανθρώπων μας, που τόσο αναπάντεχα έχασαν τη ζωή τους, και την ψυχική ενδυνάμωση των προσφιλών τους προσώπων. Επιπροσθέτως, συνεχάρη το εκκλησίασμα για την τάξη και την ευλάβεια με την οποία συμπροσευχήθηκε, ενώ ευχαρίστησε τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σπάρτης, που λάμπρυναν με την παρουσία τους τον εορτασμό.










Σχόλια

ΘΑΝΟΣ ΜΙΧΕΛΟΓΓΟΝΑΣ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

AIVALI HOTEL

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

ΤΟ ΚΕΕΜ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ: "Με καλή συμπεριφορά , με ευγένεια, σεβασμό, και καλές τιμές, κερδίζοντας αυτά τα παιδιά τους κάνουμε πρεσβευτές μιας θετικής εικόνας για την πόλη μας."

ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ: έπειτα από διαπληκτισμό 45χρονος πυροβόλησε 33χρονο

ΒΑΛΙΩΤΗΣ: "Καλώ την ανάδοχο εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των έργων σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις."

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ