Mνημόσυνο για τον Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο στον Άγιο Γεώργιο Μυστρά



Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας τέλεσε Μνημόσυνο στον βυζαντινό Μυστρά για τον τελευταίο Βασιλέα των Ελλήνων & Δούκα τής Σπάρτης Κωνσταντίνο ΙΓ', με αφορμή το 40ήμερο τής εκδημίας του!
Το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, μετά την θεία λειτουργία, από τον εφημέριο Μυστρά π.Λάζαρο Σκάγκο, παρουσία πολλών Μανιατών και Λακώνων...
Στην σύντομη ομιλία του ο κ.Ευστράτιος Κοκκορός φώτισε σημαντικά σημεία τού βίου τού εκλιπόντος Βασιλέα και την ακλόνητη πίστη και αφοσίωσή του στο τρίπτυχο Πατρίδα Θρησκεία Οικογένεια. "Δεν θα μπορούσε να λείπει η Λακωνία και ειδικά ο Μυστράς και η Σπάρτη από την διακριτή τιμή στο Πρόσωπό του" είπε χαρακτηριστικά.
Στο περιθώριο τού μνημοσύνου στον Μυστρά ο γενικός γραμματέας του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας κ.Γεώργιος Δημακόγιαννης αφού ευχαρίστησε τούς παριστάμενους συμπατριώτες, μίλησε για το συνταγματικό πραξικόπημα τού 1974 που οδήγησε μεθοδευμένα στην κατάργηση τού βασιλικού θεσμού στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι "τελικά ...καρκίνωμα δεν ήταν ο θεσμός αλλά εκείνοι που τον κατήργησαν για να οδηγήσουν την χώρα μας στα σημερινά μεταπολιτευτικά της χάλια".
Για τούς φιλότιμους και περήφανους Λάκωνες και τους Έλληνες πατριώτες ο Κωνσταντίνος δεν είναι ο Β', αλλά ο ΙΓ', αφού ο Ελληνισμός έχει συνέχεια... Τον εθνομάρτυρα Μαρμαρωμένο βασιλιά Κωνσταντίνο ΙΑ' Παλαιολόγο που στέφθηκε αυτοκράτορας στον Μυστρά διαδέχθηκε ο στρατηλάτης Κωνσταντίνος ΙΒ' του έπους των βαλκανικών πολέμων που διπλασίασαν την Ελλάδα και ο τελευταίος Κωνσταντίνος ΙΓ' που σήμερα μνημονεύουμε!


Για τον Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας
Γεώργιος Λουκάκος (Πρόεδρος)
Παναγιώτης Μπεμπέτσος (Αντιπρόεδρος)
Γεώργιος Δημακόγιαννης (Γενικός γραμματέας)










Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ