Δοξολογία για το νέο έτος στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης

 



Το πρωί της Πρωτοχρονιάς τελέστηκε, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη, η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η Δοξολογία για το νέο έτος προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.


Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, στον πάντα μεστό και μελίρρυτο λόγο του, τόνισε ότι η σύγχρονη κοινωνία έχει χρεοκοπήσει, επειδή έχει περιθωριοποιηθεί ο Χριστός. Έτσι, τα περισσότερα σπίτια είναι πλέον μεγάλα, αλλά υπάρχουν μέσα μικρές οικογένειες, έχουμε πολλές γνώσεις, αλλά απουσιάζουν η σωστή κρίση και η διάκριση, έχουμε πολλά μέσα για να διευκολύνουν τη ζωή μας, αλλά ελάχιστο χρόνο για να τα απολαύσουμε, έχουν αυξηθεί τα χρόνια της ζωής μας, αλλά δεν δίνουμε ζωή στα χρόνια μας. Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας να αγαπήσει με πάθος τον Κύριο, να Τον βάλει στη ζωή του μετέχοντας στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας και εφαρμόζοντας στην καθημερινή ζωή τις πολύτιμες διδαχές Του, ώστε όλοι μαζί να απολαύσουμε μία κοινωνία δικαιοσύνης, αγάπης και αλληλεγγύης.

Ακολούθως, στον προαύλιο χώρο του Ναού, ο Σεβασμιώτατος, μαζί με τους τοπικούς άρχοντες, άκουσαν τα παραδοσιακά Κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης. Αφού ευχήθηκε για το νέο έτος, ευχαρίστησε τον μαέστρο κ. Σαράντο Κανελλάκο και τα μέλη της Φιλαρμονικής επισημαίνοντας ότι χάρις στην επιτυχημένη παρουσία της έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στις εκδηλώσεις του τόπου μας.

Αμέσως μετά ο σεπτός Ιεράρχης μας ευλόγησε στο Διοικητήριο την Βασιλόπιτα της Π.Ε Λακωνίας, εκφράζοντας τις ευχές του για ένα ευλογημένο και δημιουργικό έτος με υγεία, αγάπη και κατά Θεόν προκοπή.














Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ