"ΕΚΤΟΣ" ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗΣ 470 ΦΟΙΤΗΤΕΣ στο Πανεπιστήμιο ΠελοποννήσουΑνακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ.

στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου


Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση για περικοπή δικαιούχων φοιτητών από την δωρεάν σίτιση!

Όλοι οι φοιτητές να σιτίζονται δωρεάν!


Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,


Ακόμα δεν μπήκε το 2023 και προστέθηκε ακόμα ένα χτύπημα στα δικαιώματα μας στην δωρεάν φοιτητική μέριμνα. Συγκεκριμένα, με βάση την απαράδεκτη απόφαση της Πρυτανείας, δημοσιεύτηκαν οι λίστες σίτισης στις 9 Γενάρη, όπου εκατοντάδες φοιτητές στερούνται το δικαίωμα τους στην δωρεάν σίτιση. Μάλιστα αυτοί οι φοιτητές, βρίσκονται πλέον στη λίστα των επιλαχόντων αναμένοντας να κερδίσουν το "φλουρί της βασιλόπιτας" για να έχουν δικαίωμα στη σίτιση ή να περιμένουν να "κοπούν" άλλοι συμφοιτητές τους για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό.


Η ευθύνη για αυτή την εξέλιξη βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση, το Υπουργείο και τις προηγούμενες κυβερνήσεις!


Η συγκεκριμένη κατάσταση έχει αποκλειστικά τη σφραγίδα της κυβέρνησης και των προηγούμενων κυβερνήσεων που μέσω της υποχρηματοδότησης υποβαθμίζουν τα πανεπιστήμια και τη φοιτητική μέριμνα. Θεωρούν το δικαίωμα μας για σπουδές ως κόστος, γι' αυτό επινοούν διάφορους κόφτες. Επειδή κοστίζουμε, ή θα πληρώνουμε ή θα μένουμε νηστικοί!


Είναι γνωστό, πως οι συνθήκες στη σημερινή εποχή είναι πολύ δύσκολες, αν όχι απαγορευτικές, για να καταφέρει να σπουδάσει ένας φοιτητής, πόσο μάλλον σε τμήμα μακριά από την πόλη της μόνιμης κατοικίας του. Συνδυαστικά με την ακρίβεια, τις αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια (θέρμανση, ρεύμα), αλλά και στα είδη πρώτης ανάγκης, και ενώ οι μισθοί των οικογενειών μας παραμένουν σταθεροί ή μειώνονται, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την στήριξη των φοιτητών. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με την έλλειψη φοιτητικών εστιών ( 232 κλίνες σε όλο το ΠΑ.ΠΕΛ.!), δωρεάν μεταφοράς για τους φοιτητές, υποβάθμιση των υποδομών και ελλείψεις εργαστηριακού εξοπλισμού και αναλωσίμων κ.α.


Παρά, λοιπόν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, παρατηρείται μείωση της κρατικής χρηματοδότησης που έχουμε χιλιοπληρώσει εμείς και οι οικογένειες μας. Κόντρα στις ανάγκες μας δίνουν λεφτά για την εισαγωγή της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης εντός των πανεπιστημίων. Το υπουργείο και η Πρυτανεία δεν λαμβάνει κανένα μέτρο υποστήριξης και ανακούφισης για τους φοιτητές.

Κυβέρνηση, Υπουργείο και Πρυτανικές αρχές να " κόψουν το κεφάλι τους" για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των φοιτητών χωρίς όρους και προϋποθέσεις!


Δεν περιμένουμε κανέναν σωτήρα, παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας! Οι φοιτητές απέναντι σε αυτά πρέπει να οργανωθούν και να παλέψουν μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους, ενάντια στη πολιτική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, που από τη μια κάνει πιο ακριβές τις ζωές και τις σπουδές μας.Διεκδικούμε:

· Να μην μείνει κανένας φοιτητής που έκανε αίτηση χωρίς δωρεάν σίτιση.

· Να μην εφαρμοστεί κανένας κόφτης και με οποιοδήποτε πρόσχημα.

· Να εξασφαλιστεί για όλους τους φοιτητές δωρεάν σίτιση.

· Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.
Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι... "

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ