Εργάτες γης: Συνεχίζονται οι προσπάθειες Δαβάκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος






Εργάτες γης: Συνεχίζονται οι προσπάθειες Δαβάκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τον υπουργό Νότη Μηταράκη και την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη, είχε χθες το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λάκωνες παραγωγοί στην εξεύρεση εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες. Μαζί με τον κ. Δαβάκη, στις συναντήσεις συμμετείχαν και ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Μανιατάκος και ο Εκπρόσωπος των Παραγωγών του ΑΣΕ Σκάλας, Στέλιος Σαρρής.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Είναι γνωστό σε όλους μας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας και ιδιαίτερα οι Λάκωνες παραγωγοί σχετικά με την έλλειψη εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα. Ένα πρόβλημα που φοβάμαι ότι θα ενταθεί εξαιτίας της αναμενόμενης αυξημένης ελαιοπαραγωγής, αλλά και των εσπεριδοειδών.

Σε μια ακόμη προσπάθεια εξεύρεσης συγκεκριμένων λύσεων του προβλήματος αυτού, συναντηθήκαμε χθες, ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μανιατάκος, ο Εκπρόσωπος των Παραγωγών του ΑΣΕ Σκάλας Στέλιος Σαρρής και εγώ, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου – τον υπουργό Νότη Μηταράκη, την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Πάτροκλο Γεωργιάδη – και τους θέσαμε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Παρών στη συνάντηση με τη Σοφία Βούλτεψη ήταν και ο Syed Mohammad Jamil, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ελλάδας - Πακιστάν.

Από τις επαφές μας έχουμε τα ακόλουθα συμπεράσματα:

Θα επιδιωχθεί άμεσα η απλοποίηση της διαδικασίας που χορηγούνται οι άδειες εισόδου και παραμονής των μετακλητών εργατών γης, με το να απαλειφθεί η υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από τους ενδιαφερόμενους, που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στην όλη διαδικασία.


Διευκρινίστηκαν οι λεπτομέρειες της ισχύουσας εγκυκλίου για την κατά παρέκκλιση διαδικασία απασχόλησης πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία, η οποία συνεχίζει να εφαρμόζεται κανονικά, χωρίς ουσιαστικές τροποποιήσεις, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.


Επίσης, θα γίνει προσπάθεια για τη συμμετοχή νομίμων μεταναστών που ήδη ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα στον πρωτογενή τομέα της Λακωνίας, πρόταση στην οποία θα συνδράμει και ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας – Πακιστάν.

Προγραμματίζω συναντήσεις και με τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ