Εργάτες γης: Συνεχίζονται οι προσπάθειες Δαβάκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος


Εργάτες γης: Συνεχίζονται οι προσπάθειες Δαβάκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τον υπουργό Νότη Μηταράκη και την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη, είχε χθες το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λάκωνες παραγωγοί στην εξεύρεση εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες. Μαζί με τον κ. Δαβάκη, στις συναντήσεις συμμετείχαν και ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Μανιατάκος και ο Εκπρόσωπος των Παραγωγών του ΑΣΕ Σκάλας, Στέλιος Σαρρής.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Είναι γνωστό σε όλους μας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας και ιδιαίτερα οι Λάκωνες παραγωγοί σχετικά με την έλλειψη εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα. Ένα πρόβλημα που φοβάμαι ότι θα ενταθεί εξαιτίας της αναμενόμενης αυξημένης ελαιοπαραγωγής, αλλά και των εσπεριδοειδών.

Σε μια ακόμη προσπάθεια εξεύρεσης συγκεκριμένων λύσεων του προβλήματος αυτού, συναντηθήκαμε χθες, ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μανιατάκος, ο Εκπρόσωπος των Παραγωγών του ΑΣΕ Σκάλας Στέλιος Σαρρής και εγώ, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου – τον υπουργό Νότη Μηταράκη, την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Πάτροκλο Γεωργιάδη – και τους θέσαμε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Παρών στη συνάντηση με τη Σοφία Βούλτεψη ήταν και ο Syed Mohammad Jamil, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ελλάδας - Πακιστάν.

Από τις επαφές μας έχουμε τα ακόλουθα συμπεράσματα:

Θα επιδιωχθεί άμεσα η απλοποίηση της διαδικασίας που χορηγούνται οι άδειες εισόδου και παραμονής των μετακλητών εργατών γης, με το να απαλειφθεί η υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από τους ενδιαφερόμενους, που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στην όλη διαδικασία.


Διευκρινίστηκαν οι λεπτομέρειες της ισχύουσας εγκυκλίου για την κατά παρέκκλιση διαδικασία απασχόλησης πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία, η οποία συνεχίζει να εφαρμόζεται κανονικά, χωρίς ουσιαστικές τροποποιήσεις, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.


Επίσης, θα γίνει προσπάθεια για τη συμμετοχή νομίμων μεταναστών που ήδη ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα στον πρωτογενή τομέα της Λακωνίας, πρόταση στην οποία θα συνδράμει και ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας – Πακιστάν.

Προγραμματίζω συναντήσεις και με τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών.


Σχόλια

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Επιμνημόσυνη δέηση στη Λάγια για τον πεσόντα Μανιάτη Ήρωα Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

"Με λύπη μας ενημερωθήκαμε για την εκδημία δύο εξαίρετων συναδέλφων..."

ΒΕΡΔΟΣ: "είναι τουλάχιστον ανήθικο κάποιοι να δημιουργούν συνειδητά σύγχυση και αρνητικές εντυπώσεις"

Σύλληψη 42χρονου που είχε "ρημάξει" τη Σπάρτη...

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ