Η Περ. Πελοποννήσου στην Εθνική Ασκηση “Ερμής”, Ετοιμότητας Εκτακτης Ανάγκης και Εντοπισμού και Αναφοράς Εκτακτου Περιστατικού Δημόσιας ΥγείαςΗ Περιφέρεια Πελοποννήσου θα λάβει μέρος στη διεξαγωγή της Εθνικής Ασκησης “Ερμής”, μέρος της ευρωπαϊκής κοινής δράσης “SHARP” – Strengthened International Health Regulations and Preparedness in the EU – στην οποία συμμετέχει o ΕΟΔΥ για τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτής πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 27 Μαΐου στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, συνάντηση εργασίας μεταξύ της υπεύθυνης για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SHARP, από πλευράς ΕΟΔΥ Ελεονώρα Χατζηπασχάλη με τον γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Διαμαντόπουλο, Ιατρό Δημόσιας Υγείας, Διευθυντή ΕΣΥ και τον διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Σωτήρη Καμαρινόπουλο, Υγειονολόγο, με στόχο τον καθορισμό σημαντικών παραγόντων για την ομαλή διεξαγωγή της άσκησης.

Η ευρωπαϊκή κοινή δράση SHARP στοχεύει στην ενίσχυση της ετοιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ενωση έναντι σοβαρών διασυνοριακών απειλών για την υγεία και στην υποστήριξη της εφαρμογής του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (lHR) (2005).

Με την υλοποίηση της άσκησης Ετοιμότητας Εκτακτης Ανάγκης και Εντοπισμού και Αναφοράς Εκτακτου Περιστατικού Δημόσιας Υγείας, οι συμμετέχοντες εξασκούνται στο να περιγράψουν τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν καθώς και με ποιους φορείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη αντιμετώπιση ανάλογου συμβάντος.

Η εθνική άσκηση προσομοίωσης “Ερμής” θα διεξαχθεί στις 17 Ιουνίου, στην πόλη της Καλαμάτας.

Στην εν λόγω εθνική άσκηση θα συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας επιχειρησιακά καθώς και υβριδικά με υπαλλήλους σχετικών ειδικοτήτων και άλλων υπηρεσιών από το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ