Συνάντηση Κρητικού - Μητσοτάκη: Η Λακωνία στο προσκήνιο



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Συνάντηση Νεοκλή Κρητικού με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη: Η Λακωνία στο προσκήνιο


Με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε χθες Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός. Στη συνάντηση ο Βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Πρωθυπουργό για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους Λάκωνες. Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα που αφορούν τους αγρότες, για τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και για το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει από εγχώριους και ξένους επενδυτές, μιας και η Λακωνία μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.

Ο κ. Κρητικός επεσήμανε ιδιαίτερα:

1. Τα ιδιοκτησιακά ζητήματα, Λάγιου, Αφανιάς-Κρεβατά και Βαλτακίου. Ο Πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτη Πικραμμένο για την πρωτοβουλία της ευρείας σύσκεψης (15/2/2022) και σημείωσε ότι είναι και δική του θέληση να επιλυθούν.

2. Τη διαδικασία αποζημιώσεων των πυροπλήκτων από το Ταμείο Κρατικής Αρωγής. Ο κ. Κρητικός σημείωσε ότι είναι ανάγκη η συχνή παρουσία δίπλα στους πυρόπληκτους και προς τούτο επανέφερε την πρότασή του για δημιουργία αντίστοιχης με την Εύβοια Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Ανατολικής Μάνης. Μετά τη συνάντηση ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τριαντόπουλο για το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών.

3. Την ανάγκη εύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλκυση κι άλλων επενδύσεων, αλλά και για την ασφαλή μετακίνηση των Λακώνων.

4. Για τον κίνδυνο απένταξης του έργου των Σπηλαίων Διρού και την ανάγκη άμεσης επέμβασης για τη διευθέτηση του ζητήματος. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα Σπήλαια Διρού είναι ένα εμβληματικό, παγκόσμιο τοπόσημο και ζήτησε λεπτομερή ενημέρωση για την όλη εξέλιξη μέχρι σήμερα.

5. Την πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την ένταξη του Ταϋγέτου στα Απάτητα Βουνά. Ο κ. Κρητικός πρότεινε την ένταξη σε επόμενη φάση και άλλων περιοχών, όπως το όρος Σαγιάς στην Ανατολική Μάνη και μέρος του Κάβο Μαλέα.

6. Για τις ενέργειες μεταφοράς των οστών του Σπαρτιάτη Ολυμπιονίκη Λακράτη, που αποτελεί ένα μοναδικό εύρημα με παγκόσμια εμβέλεια και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παγκόσμιο ολυμπιακό κίνημα, από τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης.

Ο κ. Κρητικός ευχαρίστησε τον κ. Πρωθυπουργό για τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ήταν παραγωγική και ενδεικτική της σχέσης των δύο ανδρών.


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ