ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ η Νέα Γέφυρα - Είσοδος Σπάρτης

 

Η νέα είσοδος της Σπάρτης, στην επέκταση της οδού Λυκούργου, παραδόθηκε στην κυκλοφορία αργά το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ο εν λόγω δρόμος θα βελτιώσει την πρόσβαση στην πόλη, ενώ θα μειώσει και τους χρόνους μετάβασης από την Σπάρτη σε ολόκληρη την ανατολική Λακωνία.

Το σημαντικό αυτό έργο -συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ- που στο μεγαλύτερο μέρος του υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, περιλαμβάνει την επέκταση της οδού Λυκούργου (από τον σταθμό του ΚΤΕΛ) προς τα ανατολικά, καθώς και την διασύνδεση με την επαρχιακή οδό Σπάρτης – Γερακίου (στο ύψος του Αφυσσού), μέσω της κατασκευής γέφυρας μήκους 250 μέτρων πάνω από τον Ευρώτα.

Οπως τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, το έργο αποτελεί συνέχεια του αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη και του τμήματος Σκούρα – Πυρί, το οποίο σχεδίασε ο πρώην νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας και ολοκληρώθηκε κατά 90% από την σημερινή περιφερειακή αρχή.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η διάθεση του νέου αυτού δρόμου στην κυκλοφορία κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας στην Σπάρτη.

“Απομένουν να εγκατασταθούν πλέον ο ηλεκτροφωτισμός και ορισμένες προστατευτικές μπάρες, οι πιστώσεις για τα οποία είναι ήδη δεσμευμένες” συμπλήρωσε ο Π. Νίκας.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στη σημερινή παράδοση της νέας εισόδου της Σπάρτης στην κυκλοφορία ήταν ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός του ομόλογος Νίκωνας Τζινιέρης, ο δήμαρχος της λακωνικής πρωτεύουσας Πέτρος Δούκας καθώς και αντιδήμαρχοι, οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Τεχνικών Εργων της έδρας Γιώργος Μουταφίδης και της Π.Ε. Λακωνίας Παναγιώτης Παναγάκης, ο ομόλογός του του Τμήματος Συγκοινωνιακών Εργων της Π.Ε. Λακωνίας Αγγελος Πλειώτας, καθώς και οι επιβλέποντες του έργου Παναγιώτης Κουλογεωργίου και Μιχάλης Σμυρνιώτης.


Σχόλια

MONEMVASIA GROUP

BANNER 2

NEOPTIC

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ

SPARTI VIEW

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Φωτιά πριν από λίγο στη Σπάρτη

"Ένα φιλαράκι μας, ευγενικό και ευαίσθητο έφυγε απόψε από τούτη την ζωή χαρακωμένο από μεγάλες δυσκολίες!"

ΛΑΚΩΝΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ 58χρονου

Ζ.ΚΑΡΟΥΝΗΣ Μονή Αγίων Αναργύρων : ηχογραφήσαμε την ακολουθία των αγίων Ιωσήφ του ησυχαστού Δανιήλ και Εφραίμ των Κατουνακιωτών.

Στην Πάργα αντιπροσωπεία Μανιατών για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της Μάχης της Σπλάντζας και την θυσία του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ