Χ.ΠΛΕΙΩΤΑΣ: "δεν αναφέρεται πουθενά ότι θα επιτραπεί απόθεση απορριμματών στον ΧΑΔΑ Αφυσσού"Η αναμενομένη - πολυπόθητη απόφαση κήρυξης έκτακτης ανάγκης για τον Δήμο Σπάρτης βγήκε. Είναι η αριθμ πρωτ: 10686/7-12-2021 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Αναφέρει:
''Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος, των εδαφών και του υδροφόρου ορίζοντα από εστίες επικίνδυνης ρύπανσης. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 07 Ιανουαρίου 2022. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφό, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας''.
ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας
Βασίλειος Παπαγεωργίου
Στην εν λόγω απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δεν αναφέρεται πουθενά ότι θα επιτραπεί απόθεση απορριμματών στον ΧΑΔΑ Αφυσσού.
Δυστυχώς για κάποιους στην απόφαση δεν αναφέρεται πουθενά η επαναλειτουργία του ΧΑΔΑ Αφυσσού.
Βάσει της απόφασης δεν ανοίγει λοιπόν ο ΧΑΔΑ στο Αφυσσού. Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία περιήλθε ο Δήμος Σπάρτης δεν επιτρέπει στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου να εναποθέτει τα απορρίμματα της πόλης στον ΧΑΔΑ Αφυσσού.
Αντίθετα αποτρέπονται οι παράνομες αποθέσεις αποβλήτων διότι προκαλούν ανεπανόρθωτη μόλυνση στο περιβάλλον από οποιαδήποτε επικίνδυνη ρύπανση τόσο στο έδαφος όσο και στον υδροφόρο ορίζοντα.
Μονόδρομος λοιπόν και επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς των αποβλήτων τάχιστα σε νόμιμους αδειοδοτημένους χώρους.
Πολλές φορές είχε αναφερθεί αυτή η νόμιμη λύση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς η Δημοτική αρχή δεν ήθελε να ακούσει τίποτα. Επικαλούμενη υψηλό κόστος μεταφοράς, λειτουργούσε τον ΧΑΔΑ Αφυσσού και έτσι απέφευγε το κόστος της μεταφοράς των αποβλήτων, κάνοντας έτσι πολιτική ...
Είχαν δίκιο όσοι ωθούσαν τον Δήμο προς αυτή την κατεύθυνση και πολύ άδικο όσοι επικροτούσαν και ακόμα και σήμερα κάποιοι επικροτούν τη λειτουργία του ΧΑΔΑ Αφυσσού ...
Οι λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας επιβάλλουν την μεταφορά των αποβλήτων σε νόμιμο και αδειοδοτημένο χώρο.
Παράλληλα, επιτέλους ας καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχει και νόμιμη λύση. Υπάρχει ανάδοχος του έργου της ''ολοκληρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου'' ο οποίος από 29/11/2021 έχει αναλάβει την μεταβατική διαχείριση και πρέπει βάσει της σύμβασης του έργου να οδηγηθούν τα απόβλητα στις εγκαταστάσεις του.
Τέλος κυρίες και κύριοι οι ΧΑΔΑ (Χωροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων).


Σχόλια

BANNER 1

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

e-info.gr