Χ.ΠΛΕΙΩΤΑΣ: "δεν αναφέρεται πουθενά ότι θα επιτραπεί απόθεση απορριμματών στον ΧΑΔΑ Αφυσσού"



Η αναμενομένη - πολυπόθητη απόφαση κήρυξης έκτακτης ανάγκης για τον Δήμο Σπάρτης βγήκε. Είναι η αριθμ πρωτ: 10686/7-12-2021 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Αναφέρει:
''Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος, των εδαφών και του υδροφόρου ορίζοντα από εστίες επικίνδυνης ρύπανσης. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 07 Ιανουαρίου 2022. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφό, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας''.
ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας
Βασίλειος Παπαγεωργίου
Στην εν λόγω απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας δεν αναφέρεται πουθενά ότι θα επιτραπεί απόθεση απορριμματών στον ΧΑΔΑ Αφυσσού.
Δυστυχώς για κάποιους στην απόφαση δεν αναφέρεται πουθενά η επαναλειτουργία του ΧΑΔΑ Αφυσσού.
Βάσει της απόφασης δεν ανοίγει λοιπόν ο ΧΑΔΑ στο Αφυσσού. Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία περιήλθε ο Δήμος Σπάρτης δεν επιτρέπει στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου να εναποθέτει τα απορρίμματα της πόλης στον ΧΑΔΑ Αφυσσού.
Αντίθετα αποτρέπονται οι παράνομες αποθέσεις αποβλήτων διότι προκαλούν ανεπανόρθωτη μόλυνση στο περιβάλλον από οποιαδήποτε επικίνδυνη ρύπανση τόσο στο έδαφος όσο και στον υδροφόρο ορίζοντα.
Μονόδρομος λοιπόν και επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς των αποβλήτων τάχιστα σε νόμιμους αδειοδοτημένους χώρους.
Πολλές φορές είχε αναφερθεί αυτή η νόμιμη λύση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς η Δημοτική αρχή δεν ήθελε να ακούσει τίποτα. Επικαλούμενη υψηλό κόστος μεταφοράς, λειτουργούσε τον ΧΑΔΑ Αφυσσού και έτσι απέφευγε το κόστος της μεταφοράς των αποβλήτων, κάνοντας έτσι πολιτική ...
Είχαν δίκιο όσοι ωθούσαν τον Δήμο προς αυτή την κατεύθυνση και πολύ άδικο όσοι επικροτούσαν και ακόμα και σήμερα κάποιοι επικροτούν τη λειτουργία του ΧΑΔΑ Αφυσσού ...
Οι λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας επιβάλλουν την μεταφορά των αποβλήτων σε νόμιμο και αδειοδοτημένο χώρο.
Παράλληλα, επιτέλους ας καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχει και νόμιμη λύση. Υπάρχει ανάδοχος του έργου της ''ολοκληρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου'' ο οποίος από 29/11/2021 έχει αναλάβει την μεταβατική διαχείριση και πρέπει βάσει της σύμβασης του έργου να οδηγηθούν τα απόβλητα στις εγκαταστάσεις του.
Τέλος κυρίες και κύριοι οι ΧΑΔΑ (Χωροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων).


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ