"Κατ’ αρχήν -80- κάδους απορριμμάτων δεν χρειάζεται ούτε ο Ευαγγελισμός."



«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΡΩΤΑ»

Δελτίο Τύπου



Πως με απ' ευθείας ανάθεση -21.000,00- Ευρώ σκουπιδοκάδων, έγινε η δωρεά στο Νοσοκομείο Μολάων.

Μέσω του Facebook του Διοικητή του Γ.Ν Μολάων πληροφορηθήκαμε ότι ο «γαλαντόμος» δήμαρχος Ευρώτα δώρισε -80- κάδους απορριμμάτων για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Για να συνεννοηθούμε χωρίς να παρεξηγηθούμε ότι η προσφορά στις δομές υγείας επικουρικά είναι σημαντική βοήθεια και συμφωνούμε.Όμως όταν η αυτή διαδικασία γίνεται εν κρυπτώ χωρίς γνώση του δημοτικού συμβουλίου και σε μια τέτοιου μεγέθους δαπάνη είναι τουλάχιστον προβληματική και προκύπτουν πολυποίκιλα ερωτηματικά.

-Κατ’ αρχήν -80- κάδους απορριμμάτων δεν χρειάζεται ούτε ο Ευαγγελισμός.

-Αν το αίτημα υπέβαλλε ο Διοικητής του Γ.Ν. Μολάων τότε γιατί αυτή την άμεση ανάγκη του δεν την κάλυψε από τις αρμόδιες υπηρεσίες με δαπάνες του Ε.Σ.Υ;

-Η προμήθεια των -95- κάδων απορριμμάτων που οι -80- ήδη είναι τοποθετημένοι στο Νοσοκομείο Μολάων προέρχονται από δαπάνη των ανταποδοτικών υπηρεσιών, δηλαδή από χρήματα των δημοτών και δημοτικά τέλη, με ότι σημαίνει αυτό την παροχή προς τρίτους.

-Πότε προέκυψε το αίτημα και ο αριθμός των κάδων απορριμμάτων;

-Οι -80- κάδοι απορριμμάτων που δόθηκαν στο Γ.Ν Μολάων προέρχονται με απ’ ευθείας ανάθεση όπως προκύπτει με το υπ’ αριθ. πρωτ.:11.673-30/82021 του αρμοδίου Αντιδημάρχου και στις 31/8/2021 υπογράφεται σύμβαση με την προμηθεύτρια εταιρεία (αριθ. πρωτ. 11.744 – 31/8/2021).

-Προηγήθηκε η τεχνική περιγραφή των κάδων απορριμμάτων από τον Αντιδήμαρχο και όχι από την υπεύθυνη υπηρεσία του Δήμου (αριθ. πρωτ. 11.169-18/82021).

-Υπερβαίνουμε το ερώτημα αν υπάρχουν γραπτές εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών και στεκόμαστε στο ερώτημα ποια υπηρεσία γνωμοδότησε για την αναγκαιότητα αυτής της προμήθειας και που θα τοποθετηθούν οι συγκεκριμένοι -95- κάδοι απορριμμάτων;

-Όπως είναι γνωστό εντός του 2020 έγινε προμήθεια κάδων απορριμμάτων της τάξης των -120.000,00- Ευρώ (-314- πράσινους κάδους και -186- μπλε κάδους). Εφ’ όσον οι -80- κάδοι απορριμμάτων είναι ήδη τοποθετημένοι στο Νοσοκομείο των Μολάων (όπως πληροφορηθήκαμε), δίκαια ρωτάμε, έγινε παράδοση στην Επιτροπή Παραλαβής με έδρα το Δήμο Ευρώτα και με ποια διαδικασία μετακινήθηκαν στους Μολάους; Ζητάμε να κατατεθούν δημόσια τα ανάλογα έγγραφα.

Με την παρέμβαση μας ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η αδιέξοδη επικοινωνιακή πολιτική του κυρίου Δημάρχου ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας (δεν θα υπήρχε καμία αντίρρηση για χορήγηση μερικών κάδων απορριμμάτων για κάλυψη των τρεχόντων αναγκών του Νοσοκομείου, όχι όμως και -80- και φυσικά με την τήρηση των προβλεπομένων).

Έχουμε αποδείξει έμπρακτα με κοστολογημένες προτάσεις πως μπορεί να στηριχθούν οι δομές Υγείας της περιοχής μας, όπως την αγορά ΜΟΡΙΑΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ και την διάθεση στο Κ.Υ Βλαχιώτη που είναι αναγκαιότητα η δωρεάν διάγνωση (κορονοϊού, γρίπης κ.λπ.) που άλλοι Δήμοι το έχουν κάνει πράξη και ο Δήμαρχος Ευρώτα έχει απορρίψει.

Επίσης προτεραιότητα είναι η αγορά σύγχρονου ασθενοφόρου που έχει ανάγκη ο Δήμος μας, όπως ακόμα με την αγορά εξωτερικών απινιδωτών σε όλα τα χωριά μας.

Είμαστε υπέρμαχοι επικουρικής στήριξης του Ε.Σ.Υ. ειδικά του Νοσοκομείου Μολάων και του Κ.Υ Βλαχιώτη, αλλά με συνεννόηση και διαφάνεια μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου του ανώτατου θεσμικού οργάνου της λαϊκής βούλησης των πολιτών.

Ας απαντήσουν με τα απαιτούμενα έγγραφα οι αρμόδιες υπηρεσίες κυρίως η Επιτροπή Παραλαβής με ποια διαδικασία έχουν ήδη τοποθετηθεί οι -80- κάδοι απορριμμάτων στο Νοσοκομείο Μολάων και η Δημοτική Αρχή επιπρόσθετα γιατί δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα των Προέδρων και των Τοπικών Συμβουλίων για την αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων που οι περισσότεροι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Η συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο και όπου αλλού χρειαστεί.

Γραφείο Τύπου

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΡΩΤΑ»



Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ