Στ. Αραχωβίτης: “Δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαρκής επιβάρυνση του Δήμου Μονεμβασίας με αιολικά πάρκα”ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση Στ. Αραχωβίτη με φορείς για τις ανεμογεννήτριες: “Δεν μπορεί να συνεχιστεί η διαρκής επιβάρυνση του Δήμου Μονεμβασίας με αιολικά πάρκα”

Με περιβαλλοντικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της Δημοτικής Ενότητας Βοιών είχε συνάντηση την Τρίτη, 27 Ιουλίου, στη Νεάπολη, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Στ. Αραχωβίτης συνοδευομενος από κλιμάκιο της Ν.Ε Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ αποτελούμενο από τους κ.κ. Σοφία Δουμάνη, Γ. Γουναλάκη και Περ. Λαμπρινό.


Συζήτησαν για την ανεξέλεγκτη επέκταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή της νοτιοανατολικής πλευράς της Λακωνίας, στη χερσόνησο του Μαλέα, λίγες ώρες πριν την ομόφωνη, αρνητική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Είναι επιβεβλημένη η θεσμοθέτηση των ζωνών αποκλεισμού για ανεμογεννήτριες και η έγκριση περιοχών που, εκτός του αιολικού δυναμικού, δεν είναι ευαίσθητες οικολογικά περιοχές. Οι δε περιβαλλοντικές μελέτες πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τη δέουσα εκτίμηση, δηλαδή τη συνάθροιση επιπτώσεων των ήδη εγκατεστημένων και των αιτούντων.


Αφού ανέλυσαν όλα τα δεδομένα σχετικά με την πίεση που έχει δεχθεί το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον του Δήμου Μονεμβασιάς, αλλά και τις εκκρεμούσες αιτήσεις με τις συνέπειες που αυτές θα επιφέρουν, ο βουλευτής και το κλιμάκιο της Ν.Ε επανεπιβεβαίωσαν τις θέσεις τους, όπως αυτές είχαν εκφραστεί με την από 4.6.2021 απαντητική τους επιστολή στο υπόμνημα των φορέων.


“Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τεθεί δικλείδες ασφαλείας για την επιβεβλημένη βελτίωση του ενεργειακού μείγματος της χώρας, με ταυτόχρονη απόλυτη προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς πολιτισμικού περιβάλλοντος. Αυτές τις δικλείδες βλέπουμε να ξηλώνει μία-μία η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αραχωβίτης.

“Δεσμευόμαστε επάνω σε τέσσερις άξονες οι οποίοι αποτελούν τέσσερις γραμμές άμυνας και επιχειρημάτων απέναντι στην ανεξέλεγκτη επέκταση των, βιομηχανικού τύπου, εγκαταστάσεων αιολικών πάρκων. Με τη σημερινή θεσμική αρμοδιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και την αυριανή ενδεχόμενη ανάδειξη σε Κυβέρνηση, δεσμευόμαστε για την εφαρμογή των παραπάνω 4 αξόνων, όπως αυτοί αναλύθηκαν και συμφωνήθηκαν στη συνάντηση, για την αποτροπή της επέκτασης τέτοιων εγκαταστάσεων, στα πλαίσια της νομιμότητας και του δικαίου” συμπλήρωσε ο βουλευτής.Σχόλια

BANNER 1

e-info.gr

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

NRG SPORTS

Diafimistes.gr

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΑΡΤΗ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MOTOPLACE

ACTION BIKE

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

EBLOG