Στ. Αραχωβίτης: “Κατάθεση Αναφοράς στη Βουλή της επιστολής του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης για ένταξη στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής καταχώρησης εγγράφων του Πρωτοδικείου Σπάρτης”
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στ. Αραχωβίτης: “Κατάθεση Αναφοράς στη Βουλή της επιστολής του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης για ένταξη στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής καταχώρησης εγγράφων του Πρωτοδικείου Σπάρτης”

Με αφορμή σχετική επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης, που ζητά άμεσα πλέον, την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος ηλεκτρονικής καταχώρησης εγγράφων και στο Πρωτοδικείο της πόλης, όπως άλλωστε ισχύει και σε πολλά άλλα πρωτοδικεία της χώρας, καθώς και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Στ. Αραχωβίτης, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή, τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου.

Μολονότι το ζήτημα με την κατάσταση των Δικαστικών Υπηρεσιών της Λακωνίας και της τραγικής υποστελέχωσής τους έχει αναδειχθεί πλείστες όσες φορές, η πρόσφατη επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης ξαναφέρνει στην επικαιρότητα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και προχωρά σε κατάθεση προτάσεων.

Δεδομένης και της ιδιαίτερης διασποράς του ιού στην Σπάρτη, η ανάγκη αυτή καθίσταται πλεον κάτι παραπάνω από επιτακτική.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Αθήνα, 8 Μαρτίου 2021

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

Θέμα: “Αίτημα Του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής καταχώρησης εγγράφων και στο Πρωτοδικείο της Σπάρτης”


Οι Δικαστικές Υπηρεσίες του Νομού Λακωνίας βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή κατάσταση δεδομένης της τραγικής υποστελέχωσης τους. Το γεγονός αυτό έχει αναδειχθεί πολλές φορές και είναι πλέον επιτακτική η εξεύρεση λύσεων αλλά κυρίως η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Η δε πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 και η ιδιαίτερη διασπορά στην Σπάρτη, συντείνει επιπλέον στην άμεση ανάγκη να τεθεί σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής καταχώρησης εγγράφων και στο Πρωτοδικείο της Σπάρτης, όπως άλλωστε έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε άλλα πρωτοδικεία στην Ελλάδα και δη με μικρότερο διαπιστούμενο πρόβλημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Επισυνάπτεται επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης που αναδεικνύει το ζήτημα και θέτει το θέμα της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος ηλεκτρονικής καταχώρησης εγγράφων και στο Πρωτοδικείο της Σπάρτης.

Παρακαλούμε όπως λάβετε γνώση και θέση επί της επιστολής του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης και προχωρήσετε στην εφαρμογή του προγράμματος και στο Πρωτοδικείο Σπάρτης.


Ο αναφέρων Βουλευτής

Αραχωβίτης Σταύρος

Σχόλια

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΑΓΡΟΑΞΩΝ Γ.ΚΟΡΙΝΝΗΣ 2731036914

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ