Παναρίτης: Προβλήματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων από τις τράπεζες στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων στήριξης

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω των προγραμμάτων ΤΕΠΙΧ Ι, ΤΕΠΙΧ ΙΙ και του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid-19 χαρακτηρίζονται ως θετικό βήμα.

Για να αποδώσουν, όμως, θα πρέπει να παρθούν μέτρα και για την εφαρμογή τους από τις τράπεζες, οι οποίες έχουν κληθεί να υλοποιήσουν αυτές τις δράσεις. Διαπιστώνουμε ότι οι τράπεζες δημιουργούν προβλήματα στις επιχειρήσεις που αιτούνται τη χρηματοδότησή τους μέσω αυτών των εργαλείων. Δε λείπουν οι καταγγελίες επιχειρηματιών ότι αποκλείονται υγιείς και βιώσιμες επιχειρήσεις γιατί οι τράπεζες εφαρμόζουν τις διατάξεις κατά το δοκούν και σύμφωνα με καθαρά δικά τους κριτήρια (εξυπηρέτηση μόνιμων πελατών και με βασικό κριτήριο το δικό τους κέρδος κλπ).

Δυστυχώς διαφαίνεται ότι οι θυσίες του επιχειρηματικού κόσμου και των πολιτών γενικότερα στα χρόνια της κρίσης – θυσίες από τις οποίες έχουν ωφεληθεί οι τράπεζες μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων – δεν έχουν εκτιμηθεί όπως θα έπρεπε και περαιτέρω, δεν εκτιμάται το γεγονός ότι δε δύναται να υπάρξει επιβίωση και του τραπεζικού συστήματος χωρίς επιχειρήσεις. Στις δύσκολες μέρες που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα λόγω των προβλημάτων που επέφερε το lockdown θα πρέπει και οι τράπεζες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για την επιβίωση της οικονομίας μας.

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Έχουμε δει να καταγράφετε το εν λόγω πρόβλημα από την επιμελητηριακή κοινότητα και είμαστε σίγουροι ότι έχετε λάβει γνώση του θέματος και από άλλους φορείς. Θα πρέπει να ενσκήψετε άμεσα στο πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα και να επιβάλλετε στο τραπεζικό σύστημα την υλοποίηση των διατάξεων για όλες τις επιχειρήσεις που θα το αιτηθούν, διότι διαφορετικά τα μέτρα της κυβέρνησης θα αποδειχθούν άκαρπα και θα οδηγήσουν σε νέα λουκέτα, γεγονός που δεν αντέχει η οικονομία και οι πολίτες της χώρας μας.

Ευελπιστούμε ότι θα δούμε σύντομα τις δικές σας απτές ενέργειες.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ


Πρόσκληση υποβολής προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων για τη δράση 2.b.2.3

Τη Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 δημοσιεύτηκε η χρηματοδοτική δράση 2.b.2.3 που αφορά την ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον εκσυγχρονισμό τους μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και συστημάτων αυτοματισμού. Ο προϋπολογισμός της δράσης ανά δικαιούχο ανέρχεται από 10.000€ έως 60.000€. Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από 23/7/2020 έως 24/9/2020.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν αναλυτικές πληροφορίες στον οδηγό του προγράμματος που επισυνάπτεται παρακάτω.
Για το συνημμένο οδηγό πατήστε εδώ








Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ