Συνεχείς οι έλεγχοι σε πυρηνελαιουργεία και ελαιοτριβεία
Θα διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι, σε πυρηνελαιουργεία αλλά και σε ελαιοτριβεία, τα οποία -αν και επιδοτήθηκαν κι έγιναν διφασικά-, επέστρεψαν στην τριφασική επεξεργασία του ελαιόκαρπου, με συνέπεια να ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σε παρέμβασή του, στο πλαίσιο της σχετικής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου.

“Πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι η υγεία των κατοίκων” σημείωσε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι κάλεσε τους υπηρεσιακούς φορείς, αλλά και τα πολιτικά στελέχη “να αναζητήσουν όλους τους τρόπους συγκέντρωσης στοιχείων -πολλοί, από τους οποίους ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη-, προκειμένου να γίνεται έλεγχος των μονάδων και της σύμφωνα με τον νόμο λειτουργίας τους, ώστε να μην επηρεάζεται η δημόσια υγεία ούτε να υποβαθμίζεται το περιβάλλον”.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Π. Νίκας, “δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει σήμερα”, προσθέτοντας παράλληλα ότι και “τα ελαιοτριβεία που είναι συνυπεύθυνα θα ελέγχονται συνεχώς, ιδιαίτερα όσα έχουν επιδοτηθεί να γίνουν διφασικά και επιστρέφουν στην τριφασική επεξεργασια του ελαιόκαρπου, με συνέπεια να ρυπαίνουν το περιβάλλον”.

Στη σύσκεψη μετείχαν, οντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, οι Διευθυντές Ανάπτυξης Αρκαδίας Γιάννης Παναγιωτούρος και Μεσσηνίας Μιχάλης Μανωλέας, καθώς οι προϊστάμενοι του Τμήματος Περιβάλλοντος Μεσσηνίας Δημήτρης Μπεσσής και Αρκαδίας Παναγιώτης Μαντζουράνης.

Σχόλια

Πρόσφατες καταχωρήσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

PIZZA PALACE

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

WAY CUP

ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ

KOTRONAS FLOWER

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΣ

e-click

ΠΛΑΓΑΚΗΣ

ESTHIQUE

ΤΕΝΤΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

Asfalismenos.gr

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

SPARTA LUXURY

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΜΑΜΑΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΙΚΗ

ΚΑΘ΄ΕΚΑΣΤΗΝ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

LAKONIA-REALESTATE.GR