Πρόσφατες συναντήσεις Δημάρχου Μονεμβασίας με Κυβερνητικούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες


” Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης του θέματος της εγκατάστασης των Ανεμογεννητριών στη Χερσόνησο του Μαλέα, καθώς και άλλων θεμάτων, έκανα στην Αθήνα συναντήσεις με τους παρακάτω θεσμικούς φορείς:


Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 συναντήθηκα στην Αθήνα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Χατζηδάκη για το θέμα των αδειών παραγωγής Αιολικών Πάρκων στην Δ.Ε. Βοιών, Χερσόνησο του Μαλέα, παρόντος του βουλευτή κου Δαβάκη. Του εξήγησα πάνω στο χάρτη όπου είχαμε αποτυπώσει τα Αιολικά Πάρκα και τους οικισμούς, γιατί δεν πρέπει να τοποθετηθούν εκεί ανεμογεννήτριες. Συμφώνησε στο ότι ο Δήμος έχει ήδη τοποθετημένο ένα μεγάλο αριθμό και θα ήταν καταστροφικό να τοποθετηθούν και άλλες κατά μήκος της κορυφογραμμής και υποσχέθηκε ότι θα διερευνήσει το θέμα, επικοινωνώντας με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.


Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 συναντήθηκα στο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας κο Γεραπετρίτη ξανά για το θέμα των αδειών παραγωγής των Α/Π στη Χερσόνησο του Μαλέα, παρόντος του βουλευτή Λακωνίας κου Δαβάκη.


Του εξήγησα πως έχει η υπόθεση και του κατέθεσα δύο χάρτες που απεικονίζουν την υπερβολή και το τραγικό της κατάστασης, μου είπε ότι ξέρει την περιοχή και συμφώνησε με τις θέσεις μας, κράτησε τα στοιχεία και δεσμεύθηκε να επικοινωνήσει με την ΡΑΕ και να με ενημερώσει.


Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Οικονόμου, στον οποίο έθεσα το θέμα των αδειών παραγωγής για τα αιολικά πάρκα που έδωσε η ΡΑΕ στη χερσόνησο του Μαλέα και του εξέθεσα τις θέσεις μας γιατί δε πρέπει να τοποθετηθούν, κάτι που αντελήφθη, συζητήσαμε για το Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ και του ζήτησα κατά την αναθεώρησή του να προβλεφθεί να έχουν λόγο και οι Δήμοι και συμφώνησε. Επίσης συζητήσαμε και για τα ΣΧ.Ο.Ο.Α.Π. και τα Γ.Π.Σ.


Την ίδια ημέρα συναντήθηκα με τον Υπουργό εσωτερικών κο Θεοδωρικάκο και του έθεσα το θέμα της ένταξης του έργου του Τουριστικού Περιπτέρου Μονεμβασίας, όταν ανοίξει ξανά το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και κάναμε μία γενικότερη συζήτηση για τα θέματα των ΟΤΑ.


Επίσης συναντήθηκα με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπεύθυνο για έργα ΕΣΠΑ κο Μπαγκινέτα, στον οποίο έθεσα το θέμα της αλλαγής του τρόπου άρδευσης σε στάγδην, το θέμα της αύξησης της χρηματοδότησης του προγράμματος LEADER για τις ιδιωτικές επενδύσεις στην Αναπτυξιακή Εταιρεία των Δήμων Πάρνωνα, καθώς και συζητήσαμε και άλλα θέματα για τα προβλήματα των αγροτών.”


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ