ΣΚΑΙ:Το τελευταίο ευτράπελο σημειώθηκε με τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, Σταύρου Αραχωβίτη, Παναγιώτας Βράντζα και Παναγιώτας Κοζομπόλη, την οποία το κόμμα τους είχε καταγγείλει παλαιότερα ως «σκάνδαλο»

ΟΛΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SKAI.GR

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τροπολογία που είχαν καταγγείλει ως σκάνδαλο

Χάθηκε η «μπάλα» με τις τροπολογίες στη Βουλή. Τελευταία αυτή βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πανομοιότυπη με άλλη επί κυβέρνησης Σαμαρά το 2013, την οποία το κόμμα τους κι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήριζαν «σκάνδαλο».

Ίλιγγο και εύλογα ερωτηματικά προκαλεί το συνεχές «πήγαινελα» των βουλευτικών τροπολογιών στη Βουλή. Το τελευταίο ευτράπελο σημειώθηκε με τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, Σταύρου Αραχωβίτη, Παναγιώτας Βράντζα και Παναγιώτας Κοζομπόλη, την οποία το κόμμα τους είχε καταγγείλει παλαιότερα ως «σκάνδαλο» και μόλις τον περασμένο Μάρτιο ο ίδιος ο πρωθυπουργός «αντισυνταγματική και με τη βούλα παρέμβαση στη Δικαιοσύνη». Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν αφού το διαπίστωσαν να την απέσυραν άρον άρον πριν το θέμα προσλάβει μεγάλες διαστάσεις.

Η τροπολογία αφορά στην αναστολή διώξεων κατά προέδρων και διοικήσεων αγροτικών συνεταιρισμών έως ότου ολοκληρωθεί η εκκαθάριση ή η πτώχευσή τους και κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον χωροταξικό σχεδιασμό, που ψηφίζεται απόψε από την Ολομέλεια. ,

Συγκεκριμένα αφορά «την αναστολή των διατάξεων νόμων οι οποίες προβλέπουν ατομική και αλληλέγγυο ευθύνη φυσικών προσώπων με νομικό πρόσωπο, προσωπική κράτηση, διοικητικά μέτρα, διοικητικές κυρώσεις, διοικητικές ποινές, ποινική και αστική ευθύνη για την μη καταβολή παντός φόρου».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η τροπολογία ήταν πανομοιότυπη με άλλη που είχε επιχειρήσει να περάσει στα τέλη του 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά και την οποία το κόμμα τους είχε καταγγείλει, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου μάλιστα ως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να την περιλαμβάνει στη Μαύρη Βίβλο που είχε επιμεληθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ με τα «σκάνδαλα» του Αντώνη Σαμαρά, αποδίδοντάς της τότε τον τίτλο «Στο πνεύμα των Χριστουγέννων: Ασυλία στις Διοικήσεις των Αγροτικών Συνεταιρισμών» και κάνοντας λόγο για «προκλητική παροχή αστικής και φορολογικής ασυλίας σε στελέχη των αγροτικών οργανώσεων, που ελέγχονται μεταξύ άλλων για οικονομικές ατασθαλίες».

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε παραθέσει μόλις στις 29 Μαρτίου σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση την εν λόγω τροπολογία της κυβέρνησης Σαμαρά ως χαρακτηριστικό παράδειγμα διαφθοράς ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Κατόπιν όλων αυτών προκαλεί αίσθηση και ερωτηματικά το γιατί οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν τη συγκεκριμένη τροπολογία και φυσικά γιατί την απέσυραν – αν επιβεβαιωθεί - με διαδικασίες express. Πληροφορίες πάντως θέλουν τη ΝΔ να προετοίμαζε δριμύτατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/334284/vouleutes-suriza-katethesan-tropologia-pou-eihan-kataggeilei-os-skandalo/#ixzz4TVF4BfpI
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Σχόλια

BANNER 1

EVROTAS CLEAN 27310 21349

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

SPARTALUXURY.gr

KOTRONAS FLOWER

LAKONES.gr

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

IATRIKOS.gr

NEOPTIC

IL POSTO

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΜΥΚΛΩΝ ΓΚΟΥΜΑΣ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

MOTOPLACE

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

"Ευχόμαστε να συνεχίσετε να συλλέγετε καπάκια γιατί κάποιοι συνάνθρωποί μας ελπίζουν για κάτι καλύτερο."

AIVALI HOTEL

ΒΟΡΒΗΣ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ "Η ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ"

SLEEP EXPERTS

AGORA

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΝΙΑ

Greek Exports Directory

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ESTHIQUE

GRAD

ΠΙΑΤΣΑ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

ΚΟΡΤΖΗΣ

ANT1 SOUTH

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

BEST RADIO

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS PIZZA

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE