Διονύσιος Σιμόπουλος: "Εντυπωσιασμένος και ενθουσιασμένος από το μεγαλύτερο Αστροπάρτυ της Ευρώπης στον υπέροχο Πάρνωνα"

Διονύσιος Σιμόπουλος: "Εντυπωσιασμένος και ενθουσιασμένος από το μεγαλύτερο Αστροπάρτυ της Ευρώπης στον υπέροχο Πάρνωνα. Με πάνω από 1.000 συμμετέχοντες και 300 μικρά και μεγάλα τηλεσκόπια ήταν ένα αξέχαστο τριήμερο κάτω από το φως των άστρων. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και κυρίως στην Αστρονομική Ένωση Σπάρτης. Σίγουρα θα ξαναπάω!"


10η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων
Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, συνδιοργάνωσε με την  Αστρονομική Ένωση Σπάρτης ‘‘ Διός Κούροι’’ και τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Βαμβακούς ‘‘ Νέα Ζωή ’’, την 10η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων (ΠΕΕΑ), στις 29-31 Ιουλίου 2016.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Περιοχή  Καταφυγίου «Γ. Παπαθεοδώρου» του ΕΟΣ Σπάρτη, στον Πάρνωνα. Στο  βουνό, με το σπάνιας ομορφιάς ελατοδάσος, σε υψόμετρο 1450 μέτρα έδωσαν το παρόν εκατοντάδες λάτρεις των πλανητών, του ηλίου, των αστρικών σμηνών, των νεφελωμάτων και των γαλαξιών!
Σ΄αυτή τη θέση   δίνουν ραντεβού σχεδόν κάθε χρόνο οι Ερασιτέχνες Αστρονόμοι, γιατί αποτελεί ένα από τα ελάχιστα μέρη με μηδενική φωτορύπανση αλλά και με αξεπέραστο φυσικό κάλλος.
Μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν το νυχτερινό ουρανό από πλήθος  τηλεσκοπίων που υπήρχαν στο χώρο, να κάνουν πεζοπορία, ορειβασία, να μετέχουν σε σεμινάρια και να παρακολουθήσουν ομιλίες.
Κύρια  ομιλία του αστροφυσικού, επίτιμου διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανητάριου κ. Διονύση Π. Σιμόπουλου, με τίτλο: « Από Τη Γέννεση Στον Καταυλισμό»
Ομιλίες επίσης πραγματοποιήθηκαν από:
  • την κα Φιόρη Αναστασία Μεταλληνού ,συνεργάτη του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικου Αστεροσκοπείου Αθηνών με τίτλο «Μαγνητικές Καταιγίδες Στο Ηλιακό Μας Σύστημα», και
  • τον κ. Θανάση Ευαγγελόπουλο, Ιατρό Ενδοκρινολόγο,  με τίτλο «Η ανθρώπινη όραση, η αντίληψη των χρωμάτων».

Ο Δήμος Σπάρτης  ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν  και συμμετείχαν σε αυτή τη μοναδική εξόρμηση και θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιου είδους εκδηλώσεις  και εξορμήσεις στο Δήμο μας …


Σχόλια

NEOPTIC

ΟΙ ΛΑΚΩΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

LAKONES.gr

ΓΚΟΥΜΑΣ

ΚΑΚΑΛΕΤΡΗΣ

ΑΝΟΥΣΟΣ

ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΡΟΑΞΩΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗΣ

BANNER 1

EVROTAS CLEAN

LAKONES.gr ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΑΦΟΣ

ΜΠΑΤΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΔΡΩΖΟΣ

SLEEP EXPERTS

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ VERGADOU 2731021701

ΕΜΙΛΥ ΚΑΡΥΓΙΑΝΝΗ

MONEMVASIA GROUP

IATRIKOS.gr

ESTHIQUE

NRG SPORTS

VOiD ΣΠΑΡΤΗ

Diafimistes.gr

ΑΦΑΙ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ 2731026347

ΒΕΚΡΑΚΟΣ

AGORA

ΦΟΥΝΤΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & YIOI ΣΠΑΡΤΗ

ΠΙΑΤΣΑ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΚΑΦΕΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΣΠΑΡΤΗ

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Greek Exports Directory

GRAD ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΠΑΡΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ

ANT1 SOUTH

BEST RADIO

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

BUSINESS ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΣΠΑΡΤΗ 2731022395

GRAD GROUP

LAKONIA REAL ESTATE

ATHINA REAL ESTATE

ΟΔΗΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ